Pretekli dogodek
3. maj - 5. maj 2019

14. Evropsko srečanje za peritonealno dializo - EuroPD

S kronično ledvično boleznijo se sooča vsaj 10 odstotkov populacije, kar ni zanemarljiv odstotek, sploh zato, ker bolezen lahko privede do končne ledvične odpovedi. Če se pri hemodializnem zdravljenju kri čisti preko zunanje ledvice, se pri peritonealni (PD) za čiščenje uporablja trebušna votlina - trebušno votlino in trebušne organe obdaja peritonealna membrana, ki je polprepustna ter deluje kot filter za izmenjavo snovi in vode.

Prednosti PD daljša ohranitev preostalega ledvičnega delovanja z ohranjenim izločanjem seča, boljša urejenost krvnega tlaka, manjše tveganje za prenos virusnih okužb, večja kakovost življenja ob dializnem zdravljenju v domačem okolju itd.     

Mednarodno srečanje združuje svetovna strokovna dognanja in napredek v peritonealni dializi. 
Obravnavana področja: klinična PD, rešitve za dializo, HHD, okužba, membranska biologija, funkcija membran, kardiovaskularna sočasna bolezen, pediatrija.

14. Evropsko srečanje za peritonealno dializo - EuroPD

3. maj - 5. maj 2019
Več terminov

Kotizacija

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI