Pretekli dogodek
05. - 08. jul. 2022

17. Evropski kongres psihologov – ECP 2022

Osrednja tema letošnjega kongresa je Psihologija kot središče znanosti: priložnosti in odgovornosti. Tema izhaja iz Boyackove raziskave, v kateri je naredil analizo citatov vseh znanstvenih revij, rezultati pa so pokazali, da je psihologija ena od sedmih središč znanosti. Poleg psihologije, pa so ostala središča znanosti še matematika, fizika, kemija, vede o Zemlji, družbene vede in medicina. To, da je psihologija ena izmed sedmih središč znanosti, pomeni, da je vpliv psihologije na druge znanosti bistven in pomemben. Posledično ji to prinaša ogromno priložnosti za sodelovanja, pospešen razvoj, vplivanje, izboljšanje storitev ... Hkrati pa tudi odgovornosti, saj psihološke ugotovitve uporablja široka množica praktikov z različnih področij.

Uvodno predavanje z naslovom Družbena komunikacija in vloga konsenza pri čebelah se tematsko zliva s poslanstvom Cankarjevega doma, ki je pionir urbanega čebelarjenja pri nas. Na strehi Cankarjevega doma čebele sobivajo s kulturo in strokovnimi srečanji že enajst let.

V program kongresa ECP 2022 se Cankarjev dom aktivno vključuje tudi z vodenim ogledom panjev na strehi in strokovno razlago na temo urbanega čebelarjenja, za kar je poskrbel njegov pobudnik in priznani urbani čebelar, Franci Petrovčič. Do konca kongresa bo udeležencem na ogled na voljo tudi povečan fizični model čebele delavke Apis mellifera carnica, slovenske avtohtone kranjske čebele - 3D-kranjica, ki je bila del slovenske predstavitve na svetovi razstavi Expo v Dubaju.

Cankarjev med je visoke kakovosti s certifikatom Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo. Cankarjev dom je član Čebelje poti v Ljubljani, ki jo je leta 2015 zasnovala ter jo danes vodi in nadgrajuje Mestna občina Ljubljana.

17. Evropski kongres psihologov – ECP 2022

05. - 08. jul. 2022
Več terminov

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI