9. nov. 20:00

Cansu Tanrikulu feat. Greg Cohen & Tobias Delius

Cansu Tanrikulu je prejemnica jazzovske nagrade Združenja Karla Hoferja za najboljšo solistko (2019) in štipendije Else Neumann (2021)

Cansu Tanrikulu, glas; Greg Cohen, kontrabas; Tobias Delius, saksofon

Improvizatorji Cansu Tanrikulu (TUR), Greg Cohen (ZDA) in Tobias Delius (VB) zadnja tri leta osvajajo evropska glasbena prizorišča s kombinacijo izkušenosti in muziciranja brez zavor. Trio z vsakim nastopom izumlja nove oblike avantgardne pesmi: ali z neustrašnim spustom po brzicah značilne melodike ali z burno emotivnostjo šamanističnega obreda. Od debija leta 2018 se je sestav razvil v eno vodilnih sil berlinske improvizirane glasbe.

Cansu Tanrikulu trio opisuje kot mejnik svoje uspešne poti, ključni premik v razvoju organskega, razgibanega in živega sloga vokalne improvizacije, ki je postal njen zaščitni znak. Od vsega začetka je v ospredju tria in je avtorica konceptualne zasnove prvenca »Kantoj de Fermiteco« (v esperantu Pesmi zaprtih prostorov), ki oktobra 2021 izide pri založbi LowSwing Records. Kot sestavljanka sporočil o cenzuri, obsesivnem ljubezenskem razmerju med televizijo ter njeno človeško, globoko ponotranjeno toksično moškostjo v obliki prelomljenih motov iz materinih ust, džuboksov pogube in biblij domače izdelave se album izkazuje kot kolaž zaprtih prostorov, ki ga je v celoto uredila Cansu Tanrikulu.


Vokalistka, večmedijska umetnica, skladateljica in improvizatorka Cansu Tanrikulu je eden najbolj iskanih in plodovitih mladih glasov evropske glasbene scene. S kreativnim sedežem v Berlinu deluje kot vodja/sovodja več skupin, kot so Melez (Jim Black & Elias Stemeseder), MeoW (Jim Black, Liz Kosack & Dan Peter Sunderland) in Last Chance to Misbehave (Julia Hülsmann & Mia Knop Jacobsen).

S prožnim vokalom, slogovno vsestranskostjo ter daljnosežnim pristopom k melodiki in v besedilu utemeljeni improvizaciji se je uveljavila v več žanrih. Je redna gostja priznanih evropskih prizorišč. Vodilni instinkt Cansu Tanrikulu kot skladateljice in konceptualne mislice sta formiranje tem, ki se izmikajo prelitju v glasbene entitete, in sklepanje partnerstev z izjemnimi ustvarjalci.

Diplomirala je iz kognitivne psihologije ter je prejemnica jazzovske nagrade Združenja Karla Hoferja za najboljšo solistko (2019) in štipendije Else Neumann (2021).

 

Letna članska izkaznica Cankarjevi torki
Zagotovite si prihranek in klubske ugodnosti:
– 40-odstotni popust za koncerte Cankarjevih torkov
– rezervacijo vstopnice do petnajst minut pred koncertom, če obisk napoveste vsaj dan prej na E vstopnice@cd-cc.si
– 10-odstotni popust pri nakupu vstopnic za posamezne koncerte abonmaja Glasbe sveta in Jazz festivala Ljubljana
– žrebanje dobitnika brezplačnega kompleta vstopnic za Jazz festival Ljubljana

Cena članske izkaznice 20 EUR
Veljavnost članske izkaznice je leto dni od nakupa; izkaznica ni prenosljiva.

Cansu Tanrikulu feat. Greg Cohen & Tobias Delius

9. nov. 20:00
Več terminov

12,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI