Sara Hartman
Pretekli dogodek
22. nov. 2022 19:30

Sara Hartman, rog & Nejc Rupnik, violončelo

V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Sara Hartman, rog
Maja Klinar, klavir
*
Nejc Rupnik, violončelo
Anže Rupnik, klavir




Spored:

Richard Strauss, Koncert za rog in klavir št. 1 v Es-duru, op.11
I. Allegro 

Robert Schumann, prir: Alec Michaud-Cheney, Drei Romanzen (Tri romance), op. 94

Leon Firšt (1994), Miniatura za rog in klavir 
*
Pavel Rakar, Pet kratkih skladb za violončelo solo
IV. Žurkica

Dmitrij Šostakovič, Sonata za violončelo in klavir v d-molu, op. 40


Sara Hartman je Rog začela igrati pri sedmih letih pod vodstvom prof. Borisa Dvoršaka na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Pod mentorstvom prof. Dvoršaka je glasbeno pot nadaljevala na Umetniški gimnaziji Konservatorija za glasbo in balet. Leta 2019 je na mednarodnem tekmovanju (Woodwind and brass) v Varaždinu prejela prvo nagrado. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani zdaj obiskuje tretji letnik v razredu profesorja Boštjana Lipovška. Svoje znanje redno izpopolnjuje pri številnih znanih hornistih Christian-Friedrichu Dallmannu, Szabolcsu Zempléniju, Andreju Žustu, Mahirju Kalmiku idr. Poleg akademskih orkestrov sodeluje pri Brass Bandu Slovenija, v zasebnem simfoničnem orkestru Georgea Pehlivaniana, Simfoničnem orkestru Cantabile in Simfoničnem orkestru Crescendo. Kot solistka je nastopila z Mednarodnim rotarijskim orkestrom Leibnitz in Pihalnim orkestrom Pošta Maribor. Oktobra letos je opravila tudi avdicijo za honorarno sodelavko kot druga hornistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.

Pianistka Maja Klinar je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. Med študijem se je izpopolnjevala na mednarodnih tečajih, med drugimi tudi pri prof. Pierru Sancanu. Kot umetniška sodelavka je zaposlena na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ukvarja pa se tudi s pedagoškim delom. Kot klavirska spremljevalka redno sodeluje na mojstrskih tečajih doma in v tujini.

*

Nejc Rupnik je glasbeno pot začel na Glasbeni šoli Vrhnika pri prof. Almiri Hamidullini, zadnji dve leti nižje glasbene šole je bil učenec prof. Damirja Hamidullina na Glasbeni šoli Vič-Rudnik. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Karmen Pečar Koritnik. Zdaj je študent tretjega letnika dodiplomskega študija na Univerzi Mozarteum pri prof. Enricu Bronziju. Je večkratni nagrajenec državnih in mednarodnih tekmovanj solistično ter tudi z zasedbo Klavirski trio Rupnik, v kateri že trinajsto leto igra s sestro Manco in bratom Anžetom. Nejc je prejemnik dveh Škerjančevih nagrad Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za leti 2015 in 2018. Je član ansambla violončel Cello Attacca! pod mentorstvom prof. Karmen Pečar Koritnik, s katerim se je večkrat predstavil tudi kot solist. Igra na violončelo (l. 2011)  goslarske mojstrice Katharine Abbühl iz Cremone.

Anže Rupnik se je začel učiti klavir pri prof. Kaji Stražar na Glasbeni šoli Vrhnika, izobraževanje je nadaljeval na Gimnaziji Poljane ter vzporedno na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Sijavuša Gadžijeva. Sedaj je študent tretjega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Je večkratni nagrajenec državnih in mednarodnih tekmovanj solistično in tudi z zasedbo Klavirski trio Rupnik, v kateri že trinajsto leto igra s sestro Manco in bratom Nejcem. Kot član Klavirskega tria Rupnik je prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za leto 2015. Svoje znanje redno izpopolnjuje na mojstrskih tečajih. Kot nagrajenec avdicije za solistične nastope z orkestri na Akademiji za glasbo je decembra 2021 skupaj z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedel Šostakovičev 2. klavirski koncert v F-duru v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.
 

Sara Hartman, rog & Nejc Rupnik, violončelo

22. nov. 2022 19:30
22. nov. 2022 19:30
Več terminov

5,00 EUR

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI