29. sep. 20:00

Ólafur Arnalds – re:act

V Slovenijo se vrača islandski mag Ólafur Arnalds, ki je Cankarjev dom izbral za eno izmed enajstih dvoran, v katerih bo nastopil v sklopu evropske turneje.

V Slovenijo se vrača islandski mag Ólafur Arnalds, ki je Cankarjev dom izbral za eno izmed enajstih dvoran, v katerih bo nastopil v sklopu evropske turneje.

Večkrat nagrajeni umetnik, skladatelj in producent Ólafur Arnalds se mednarodno predstavlja z novim gradivom. Po zmagoviti vrnitvi na koncertne odre leta 2018 se Ólafurjeva turneja »re:act« po skorajda treh letih gostovanja bliža vrhuncu.

Ólafur s svojimi nastopi navdušuje vse Zemljane, z vabilom na izlet v nekatere od svojih najbolj osebnih in neposrednih krajin do zdaj – kontrapunktu žgoče energije zadnjega albuma re:member.
Njegovi hipnotični in čustveno nabiti nastopi so vaje v intimnosti, prostor za umetnika in občinstvo, da skozi glasbo delita svojo ranljivost.

Ólafur in njegova mojstrska glasbena ekipa izrisujeta osupljive svetove, z zlivanjem minulega, sedanjega in novega gradiva. Turneja »re:act« združuje njegov stalni godalni kvartet, tolkalca ter Ólafurjev arzenal klavirjev in sintetizatorjev. Zvočno podobo soustvarjajo prelomni, »samoigralni« klavirji Stratus – z nepričakovanimi harmonijami in presenetljivimi melodičnimi sekvencami je vsak koncert edinstvena glasbena entiteta.

Promocijsko gostovanje ob izidu studijskega albuma iz leta 2018 re:member, vključno z razprodanimi arenami in prestižnimi prizorišči, je bilo deležno kritiškega navdušenja. Ólafur je očaral več sto tisoč navdušencev na več kot sto petdesetih nepozabnih koncertih, mdr. na kultnih odrih, kot so Kraljeva Albertova dvorana, Labska filharmonija in Sydneyjska operna hiša, premierno pa je predstavil tudi prvo izdajo lastnega žanrsko neulovljivega glasbenega festivala OPIA.

Ob koncu tega obdobja svojega umetniškega življenja bo Ólafur v sklepne koncerte vložil vse do zadnjega atoma svojega bitja, nato pa se v iskanju nove dogodivščine vrnil v svoj kreativni kokon.

 

 

Ólafur Arnalds – re:act

29. sep. 20:00
Več terminov

39, 35, 28, 24 EUR
20* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI