Pretekli dogodek
9. okt. 2021 20:00

Ólafur Arnalds – re:act - PRESTAVLJENO na 2022

Koncert Olafurja Arnaldsa je prestavljen na prihodnje leto, termin potrdimo v prihodnjih tednih. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. 

Koncert Olafurja Arnaldsa je prestavljen na prihodnje leto, termin potrdimo v prihodnjih tednih. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. 

Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, vam bomo izdali dobropis za drug dogodek ali vrnili kupnino.

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.

 

Pojasnilo Ólafurja Arnaldsa
Dragi prijatelji!
Verjetno vas ne bo presenetila temeljito pretehtana odločitev, da zaradi vztrajanja pandemije covid-19 prestavim vse nastope, načrtovane v letu 2020.
Odločitev sem sprejel po dolgotrajnem in težkem premisleku, saj se mi zdi, da svet sedaj bolj kot kadar koli prej potrebuje občutek skupnosti in bližine, ki ga daje glasba. Vendar se je na žalost izkazalo, da bomo morali začasno poiskati druge poti povezovanja.
Z vsemi lokalnimi partnerji in organizatorji smo že določili nove datume koncertov za leto 2021, objavili jih bomo takoj, ko bomo prepričani o varnosti in logistični izvedljivosti turneje.
Če vstopnico že imate, jo obdržite, veljala bo za nove termine v naslednjem letu, lahko pa se pri lokalnem organizatorju tudi dogovorite za vračilo kupnine.
Razumem vaše razočaranje in nezadovoljstvo zaradi prestavljenega koncerta še enega gostujočega umetnika, vendar vam lahko zagotovim, da bomo s čudovitim bendom in spremljevalno ekipo na gostovanje odšli takoj, ko bo izvedljivo. Medtem sem se zakopal v delo; komaj čakam, da bom z vami konec leta lahko delil nove stvaritve.
Veselim se odkrivanja sveta ob koncu vsega tega – kako bo ta deljena izkušnja preoblikovala naše življenje. Upam, da bo ta novi pogled omogočil izboljšanje odnosov med ljudmi in do sveta.
Z najlepšimi željami,
Ólafur

 

 

V Slovenijo se vrača islandski mag Ólafur Arnalds, ki je Cankarjev dom izbral za eno izmed enajstih dvoran, v katerih bo nastopil v sklopu evropske turneje.

Večkrat nagrajeni umetnik, skladatelj in producent Ólafur Arnalds se mednarodno predstavlja z novim gradivom. Po zmagoviti vrnitvi na koncertne odre leta 2018 se Ólafurjeva turneja »re:act« po skorajda treh letih gostovanja bliža vrhuncu.

Ólafur s svojimi nastopi navdušuje vse Zemljane, z vabilom na izlet v nekatere od svojih najbolj osebnih in neposrednih krajin do zdaj – kontrapunktu žgoče energije zadnjega albuma re:member.
Njegovi hipnotični in čustveno nabiti nastopi so vaje v intimnosti, prostor za umetnika in občinstvo, da skozi glasbo delita svojo ranljivost.

Ólafur in njegova mojstrska glasbena ekipa izrisujeta osupljive svetove, z zlivanjem minulega, sedanjega in novega gradiva. Turneja »re:act« združuje njegov stalni godalni kvartet, tolkalca ter Ólafurjev arzenal klavirjev in sintetizatorjev. Zvočno podobo soustvarjajo prelomni, »samoigralni« klavirji Stratus – z nepričakovanimi harmonijami in presenetljivimi melodičnimi sekvencami je vsak koncert edinstvena glasbena entiteta.

Promocijsko gostovanje ob izidu studijskega albuma iz leta 2018 re:member, vključno z razprodanimi arenami in prestižnimi prizorišči, je bilo deležno kritiškega navdušenja. Ólafur je očaral več sto tisoč navdušencev na več kot sto petdesetih nepozabnih koncertih, mdr. na kultnih odrih, kot so Kraljeva Albertova dvorana, Labska filharmonija in Sydneyjska operna hiša, premierno pa je predstavil tudi prvo izdajo lastnega žanrsko neulovljivega glasbenega festivala OPIA.

Ob koncu tega obdobja svojega umetniškega življenja bo Ólafur v sklepne koncerte vložil vse do zadnjega atoma svojega bitja, nato pa se v iskanju nove dogodivščine vrnil v svoj kreativni kokon.

Koncert je prestavljen z 29. septembra 2020 na oktober 2021 na nov termin v letu 2022. O točnem datumu vas bomo obvestili. Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin.

Ólafur Arnalds – re:act - PRESTAVLJENO na 2022

9. okt. 2021 20:00
9. okt. 2021 20:00
Več terminov

39, 35, 28, 24 EUR

20* EUR * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI