6. jan. 2019 19:00

Glen Miller Orchestra

Prireja: VignaPR in Koda Events

"Swing, brother, swing," je legendarni ameriški jazzovski trobentač in pevec Louis Armstrong nekje proti koncu dvajsetih let prejšnjega stoletja zaklical enemu od svojih muzikantov ter s tem dal ime navihanemu in igrivemu jazzovskemu žanru swing, ki je bil do konca 40. let ena najpopularnejših zvrsti glasbe nasploh. Vrhunec je dosegel tudi z ameriškim glasbenikom Glennom Millerjem in njegovim orkestrom, katerega zapuščina odmeva še danes. O tem priča tudi uspeh njegovih glasbenih naslednikov, Glenn Miller Orchestra, ki bodo swingovske zimzelenčke (in teh je na pretek) kmalu po novem letu, 6. januarja, igrali tudi v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Legendarni Glenn Miller Orchestra, popolna mešanica popa, jazza in rock glasbe in prava glasbena poslastica za vse ljubitelje odlične glasbe, je eden najbolj priljubljenih orkestrov na svetu. Zaradi svojega unikatnega, popolnoma drugačnega izvajanja koncertov in posebnega vzdušja, so dogodki Glenn Miller orkestra po vsem svetu vnaprej razprodani. Samo v Evropi je imel orkester že več kot 5.000 koncertov in približno 5 milijonov obiskovalcev. Po številnih razprodanih koncertih po Nemčiji, Italiji, Rusiji, Franciji, Belgiji, Avstriji, Luxembourgu, Švici, na Finskem, Norveškem in ostalih evropskih državah se Glenn Miller Orchestra vrača tudi v Slovenijo. 

“Jukebox Saturday Night” je naziv nove svetovne turneje znamenitega Glenn Miller Orchestra, ki bo v nedeljo 6. januarja obiskala tudi Ljubljano. “Jukebox Saturday Night” je obenem tudi naslov najnovejšega albuma, ki ga je orkester izdal leta 2017 ob osemdesetletnici ustavitve skupine. Poleg istoimenske Millerjeve skladbe, vsebuje album še ostale velike uspešnice obdobja swinga, kot so Blue Moon, Everybody Loves My Baby, What A Wonderful World. Na ljubljanskem koncertu pa ne bodo manjkale seveda še ostale velike uspešnice Glenna Millerja, kot so In the mood, Pennsylvania 6-5000, Moonlight Serenade, Little Brown Jug in številne druge.

Glen Miller Orchestra

6. jan. 2019 19:00
6. jan. 2019 19:00
Več terminov

26, 32, 36, 39 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI