29. sep. 20:00

Vlatko Stefanovski & Tanec

Prireja: Music time d. o. o.

Makedonskega virtuoza na kitari in nacionalni folklorni ansambel povezuje globoka predanost glasbeni tradiciji Severne Makedonije. Po njihovem lanskem premiernem skupnem koncertu v Skopju, ko je to dolgoletno sodelovanje zasijalo v novi zgodbi, nas vrhunski izvajalci in njihove nepozabne pesmi kot sta Eleno, hčerke ali Jano, mori, Sevdalino ter plesi Pelistersko, Kasapsko oro, Tiny Lisa, Postopna, Kalajdžisko, Paljduško vabijo na edinstveno kulturno potovanje skozi glasbo in ples… Pod aranžmaje se podpisuje makedonski skladatelj, aranžer in instrumentalist, Damir Imeri.
 

Nacionalni folklorni ansambel Severne Makedonije Tanec velja za kulturnega ambasadorja svoje države. Ustanovljen je bil leta 1949 v Skopju, njegovo poslanstvo pa je raziskovati, umetniško interpretirati in na odrih predstaviti bogato tradicijo Severne Makedonije. 
 

Vlatko Stefanovski, legendarni makedonski kitarist, je stari prijatelj folklornega ansambla Tanec. V svoji skoraj pet desetletij trajajoči karieri je z njimi že večkrat nastopal tako doma kot tudi v tujini. Sodelovanje s tem kulturnim ambasadorjem svoje države zmeraj izpostavlja kot pomemben vir navdiha za njegovo glasbeno ustvarjanje ter tudi za makedonsko glasbeno kulturo kot celoto. 

Vlatko Stefanovski & Tanec

29. sep. 20:00
Več terminov

Vstopnice bodo na voljo po 20. avgustu.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI