13. maj - 18. maj 2019

Čar lesa 2019

Že enajsta razstava o lesu in izdelkih iz lesa.

Predelava lesa in uporaba lesnih izdelkov sta za znižanje emisije toplogrednih plinov pomembna in lahko največ pripomoreta k normaliziranju podnebja. Za prihodnost in obstanek človeštva bo les nedvomno odločilen, pa ne le kot energent, ampak predvsem kot gradivo za objekte in izdelke (v gradbeništvu se porabi od 40 do 50 % vse energije).

Drevesa namreč ob rasti iz zraka absorbirajo ogljikov dioksid (fotosinteza), ki je nato med uporabo še naprej uskladiščen v lesnem izdelku. Po drugi strani pa je proizvodnja izdelkov iz lesa energetsko nepotratna in prispeva k manjši porabi energije. Mlajše generacije in družba nasploh se tega dejstva vse premalo zavedamo, zato je glavni namen prireditve, da ponovno spoznamo vse prednosti rabe lesa.

Razstava izdelkov iz masivnega lesa v Veliki sprejemni dvorani vsako leto očara obiskovalce in izpostavlja največje naravno bogastvo Slovenije.

Čar lesa 2019

13. maj - 18. maj 2019
Več terminov

Prosti vstop

Prireditelji: Društvo za zaščito lesa Slovenije, Svet za les, InnoRenew CoE, Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete v Ljubljani, Društvo lesarjev Slovenije, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Katedra za Stavbe in konstrukcijske elemente UL v sodelovanju s Cankarjevim domom in Arboretumom Volčji potok

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI