23. - 24. maj.

40. mednarodni festival Druga godba v Cankarjevem domu

Pretekli dogodek
Pretekli dogodek
Pretekli dogodek
24. maj
17,00 | 20,00 | 24,00 EUR

Pretekli dogodek

40. mednarodni festival Druga godba 
23. – 26. maj 2024

Mednarodni festival Druga godba je ena najbolj cenjenih glasbenih prireditev v Sloveniji, s prepoznavnostjo po vsem svetu. Kar petkrat zapored je bil festival imenovan za enega izmed 25 najboljših na svetu po izboru britanske revije Songlines. Je tudi dobitnik Župančičeve nagrade. Vse od leta 1985 Slovenijo spaja z lokalnimi glasbenimi zvrstmi, ki so postale globalne. Je edina glasbena prireditev v Sloveniji, ki vsako leto predstavi umetnike z vsaj štirih kontinentov. Je poligon za spoznavanje tradicije drugih narodov in njene vpetosti v sodobne glasbene tokove, ki temeljijo na izvirnosti, neposrednosti, odprtosti in znanju ter presegajo žanrske opredelitve, vzpostavljene v prejšnjem stoletju.

Druga godba je festival zbranega poslušanja v dvorani in čarobnih trenutkov na plesišču, obdanih s srečevanji, druženji in spoznavanjem novih sorodnih duš. Je festival velikih mednarodnih zvezd in tistih, ki bodo to postali. Letos bo reportažo in več oddaj o festivalu in slovenski glasbeni sceni naredila medijska hiša BBC iz Londona.

Kot pritiče jubileju, smo zanj pripravili bogat, raznovrsten in izboren program, po desetih letih pa se Druga godba vrača tudi v Križanke za otvoritveni večer. Glasbeniki, ki bodo letos nastopili na festivalu, prihajajo iz trinajstih držav in se bodo predstavili na desetih odrih petih koncertnih prizorišč v Ljubljani. Štiri festivalske dni bo Ljubljana dihala s svetom in ga naredila vsaj malo boljšega.
 

Več o programu festivala in možnosti nakupa festivalske vstopnice na www.drugagodba.si

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI