O nakupu vstopnic

Nakup vstopnic in informacije

Informacijsko središče in nakup vstopnic
Prešernova cesta 10 (podhod Maxija)
1000 Ljubljana

E vstopnice@cd-cc.si
 

Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija) je ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 16. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami. Prodaja vstopnic za prireditve v Klubu CD uro pred začetkom prireditve v Mali galeriji.

S plačilnimi karticami nakup vstopnic tudi po telefonu (01) 2417 300, vsak delovnik od 11. do 13. ter na spletu www.cd-cc.si

Vstopnice za razstavo so na voljo pred Galerijo CD (vhod s Prešernove ceste).

Informacije po T (01) 24 17 100
Informacije in prodaja vstopnic: S www.cd-cc.si in E vstopnice@cd-cc.si
 

Spletni nakup

Pri spletnem nakupu vstopnic na www.cd-cc.si obiskovalcem priznamo 5 % popusta. Popust se obračuna v zadnjem koraku spletnega nakupa (ob plačilu).

Pooblaščeni prodajalci
Vstopnice za prireditve so na voljo tudi pri pooblaščenih prodajalcih: Petrolovi servisi po Sloveniji, Festival Ljubljana, poslovalnice Kompasa in M holidays po Sloveniji, prodajna mreža mojekarte.si po Sloveniji, La Multimedia (Soc. coop. ar. I, Via di Campo Marzio, 6, Trst, Italija).

Razdalje med sedeži
Dvorana je razdeljena na dva dela: na enem sta po dva sedeža skupaj in je namenjen članom istega gospodinjstva (mogoč je le hkraten nakup dveh vstopnic), na drugem delu pa so le posamezni sedeži (nakup ene vstopnice). Prosimo, da to upoštevate pri izbiri sedežev.
Z izbiro dveh sedežev skupaj oz. nakupom vstopnic zanju zagotavljate, da ju bosta zasedla člana istega gospodinjstva in ju prevzemate na lastno odgovornost.

 

Odpovedane in prestavljene prireditve

Dodatne informacije: Informacijsko središče (blagajna): 01/24 17 299, vstopnice@cd-cc.si; ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 16. ure

 

Vračilo vstopnic

Skladno s Splošnimi pogoji prodaje vstopnic CD in Zakonom o varstvu potrošnikov bomo kupcem vstopnic za prestavljene ali odpadle prireditve kupnino povrnili na enega od navedenih načinov: 

Vstopnice za prestavljene prireditve v Cankarjevem domu
Za prestavljene prireditve si prizadevamo najti nove termine. Te vstopnice je zaradi spremenjenega sedežnega reda (razdalje med obiskovalci) treba zamenjati, kar lahko storite v Informacijskem središču CD (blagajni) ali na vstopnice@cd-cc.si. Če vam novi termin prireditve ne ustreza, vam Cankarjev dom do meseca dni po nadomestnem datumu prireditve izda dobropis (velja do decembra 2021) ali vrne kupnino. Zahtevek nam pošljete skupaj z vstopnicami in podatki za vračilo (TRR) na vstopnice@cd-cc.si.

Cankarjev dom bo izstavitev dobropisa ali vračilo kupnine uredil v 14 dneh od prejema pisnega zahtevka za vračilo. Zahtevek mora vsebovati e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice in podatke za nakazilo na TRR.

Nadomestne datume bomo objavljali sproti na spletnih straneh CD in na družbenih omrežjih.

 

Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine za odpovedano prireditev >>


Vstopnice za odpovedane prireditve v Cankarjevem domu
Za nekatere prireditve žal nismo mogli najti nadomestnega termina in so odpovedane. Za te vstopnice vam Cankarjev dom izda dobropis v znesku cene ali pa povrne kupnino. Dobropis velja najmanj do decembra 2021.

Svetujemo brezstično menjavo vstopnic oz. urejanje dobropisa, tako da nam sken vstopnice ali e-vstopnico pošljete na vstopnice@cd-cc.si ter pripišete, za kateri dogodek bi jo želeli zamenjati. Zahtevek za vračilo kupnine nam prav tako pošljete skupaj z vstopnicami in podatki za vračilo (TRR) na vstopnice@cd-cc.si.Urejanje dobroimetja ali vračila kupnine za odpovedano prireditev >>
 

Vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, kupljene na drugih prodajnih mestih
Cankarjev dom izstavi dobropis oz. vrne kupnino tudi za te vstopnice, in sicer v 14 dneh od prejema zahtevka za vračilo. Zahtevek mora vsebovati e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice in podatke za nakazilo na TRR.

Informacije: vstopnice@cd-cc.si; T 01/2417-299

Če je bila vstopnica za prireditve drugih organizatorjev v Cankarjevem domu kupljena pri prodajni mreži Eventim, vračilo kupnine urejate z njim.

 

Vstopnice, kupljene v Cankarjevem domu, za prireditve zunaj CD
Če ste pri blagajni Cankarjevega doma kupili vstopnice za prireditve drugih organizatorjev za dogodke na drugih prizoriščih zunaj Cankarjevega doma, prosimo, da pisne zahtevke za vračilo kupnine pošljete na info@mojekarte.si
Dodatne informacije: T 01/ 2572 906

 

V rubriki Moj račun/Moji nakupi lahko uporabniki preverjajo stanje nakupov in natisnejo vstopnice.

Pri spletnem nakupu na www.cd-cc.si 5-odstotni popust za določene prireditve na vse kategorije sedežev.

Vstop v dvorano je mogoč z doma natisnjeno (print@home) ali elektronsko vstopnico, shranjeno na mobilnem telefonu ali drugi prenosni napravi (passbook, wallet …). Ob nakupu vstopnic za določene prireditve prejmete potrdilo, ki ga je treba zamenjati za vstopnice. Potrdilo lahko natisnete, shranite v mobilni telefon ali izpišete celotno večmestno številko. Potrdilo lahko zamenjate v Informacijskem središču CD med uradnimi urami, ki so objavljene na spletni strani CD ali pri blagajni prireditev uro pred prireditvijo (če prireditev ni v CD). Kraj blagajne je odvisen od kraja dogodka oziroma prireditve.


Nakup vstopnic po telefonu

Imetniki kreditnih kartic NLB, Eurocard, Visa, American Express in Diners si vstopnice lahko zagotovite najpozneje dan pred prireditvijo tudi po telefonu 01 24 17 300, in sicer vsak delovnik od 11. do 13. ure.
Vstopnice prevzamete osebno s kreditno kartico vsaj uro pred začetkom prireditve v Informacijskem središču CD.
 

Vstopnice za brezplačne prireditve

Prosimo, da si zagotovite vstopnice tudi za brezplačne prireditve.
Zaradi spremljanja obiska, predvsem pa zaradi varnostnih predpisov, ki strogo prepovedujejo večje število navzočih, kot je sedežev, vam hostesna služba brez vstopnice ne more dovoliti vstopa v dvorano.
Če je navedeno, da je vstop prost, vstopnice ne potrebujete.

Prodaja skupinam

Vstopnice za skupine odraslih (društva, podjetja, združenja …)  
Za nekatere prireditve ponuja Cankarjev dom skupinam, večjim od 20 oseb, do največ 20% popust na prireditev. 
Za katere prireditve gre in kolikšen je popust za skupine, je navedeno ob posamezni prireditvi. 
Rezervacije in dodatne informacije
T (01) 2417 168 E suzana.sheppard@cd-cc.si 

Šolski obisk 
Za skupinski obisk šol se je treba vnaprej dogovoriti.
T 01 24 17 161 E kristina.jermancic@cd-cc.si

Popusti

Pri spletnem nakupu na www.cd-cc.si 5-odstotni popust za določene prireditve na vse kategorije sedežev.
Pri nakupu vstopnic pri drugih pooblaščenih prodajalcih ni mogoče uveljavljati določenih popustov. Lahko jih uveljavljate v Informacijskem središču CD in ob nakupu s plačilnimi karticami po telefonu 01 24 17 300.
Popusti za abonmaje so navedeni v abonmajskih knjižicah.
Za določene prireditve CD priznava popust za skupine in družinske obiske, kar objavljamo pri posameznih prireditvah.
(*) Pri določenih prireditvah CD na najnižjo cenovno kategorijo priznava popust mlajšim od 25 in starejšim od 65 let ter upokojencem.
Starejši od 65 let in upokojenci lahko uveljavljajo 5-odstotni popust na vse kategorije sedežev tudi v Informacijskem središču CD.
Ob vstopu v dvorano velja vstopnica, kupljena s popustom za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence (*), le z osebnim dokumentom ali z upokojensko izkaznico.
Popusti se ne seštevajo.

Odpoved prireditve

Ob odpovedi prireditve ali spremembe datuma prireditve je za urejanje nastalih razmer in vračilo denarja odgovoren CD, za prireditve drugih organizatorjev pa organizator prireditve.
Če prireditev odpovemo, lahko vstopnice zamenjate za drugo prireditev ali pa vam vrnemo denar, in sicer najkasneje v mesecu dni po preteku načrtovanega datuma prireditve v Informacijskem središču Cankarjevega doma. Za pozneje vrnjene ali neizkoriščene vstopnice ne vračamo denarja in jih ni mogoče zamenjati za drugo prireditev. Z vračilom kupnine vstopnice postanejo neveljavne ne glede na obliko, v kateri so. 
Za prireditev, ki je prestavljena, veljajo iste vstopnice (če ni objavljeno drugače). 
V primeru, da so vstopnice za izbrano prireditev dražje/cenejše od vstopnic za odpovedano prireditev, se razlika v ceni (doplačilo/vračilo) poračuna v Informacijskem središču Cankarjevega doma (v kolikor ob prireditvi ni navedeno drugače).
Pridružujemo si pravico do sprememb v abonmajskih programih in nastopajočih v okviru abonmajske ponudbe. Menjava abonmajskih vstopnic v primeru, da Cankarjev dom zagotovi nadomestno predstavo, ni mogoča.
CD o spremembah obvešča na svoji spletni strani ter prek javnih medijev in socialnih omrežij. V primeru sprememb abonmajskega programa abonente obveščamo tudi preko e-pošte.

Abonmaji

Vpisni pogoji, cene in plačilni pogoji
Vpisni pogoji, cene in plačilni pogoji so objavljeni v abonmajskih knjižicah ali na spletni strani Abonmaji.

Abonmajska izkaznica (ne velja za vse abonmaje**)
Novi abonenti ob prvem vpisu abonmaja prejmejo abonentsko izkaznico, ki jo lahko pokažejo pri vhodu v dvorane ob obisku koncertov oziroma prireditev iz abonmajskega programa.
Ob podaljšanju abonmaja za novo sezono je abonentu reaktivirana QR koda abonmajske izkaznice.
Ob vstopu v dvorano z elektronskimi čitalci preverjamo veljavnost abonmajske izkaznice, zato vstop brez izkaznice ni mogoč.
Ob izgubi abonmajske izkaznice je za izdajo nove treba plačati 5 €.
V primeru pozabljene izkaznice izdamo nadomestno vstopnico ob doplačilu 2 € le abonentom osebno.
** Za nekatere abonmaje CD ne izdaja abonentskih izkaznic, ampak komplete vstopnic.

Splošna določila
Število sedežev v abonmajski ponudbi je omejeno.
Cankarjev dom si pridržuje pravico do spremembe programa in izvajalcev.
Če je prireditev iz abonmajskega programa odpovedana in v sezoni ne moremo zagotoviti nadomestne, abonentom ob predložitvi abonmajske izkaznice povrnemo sorazmerni znesek.

Dodatne informacije Informacijsko središče in prodaja vstopnic (podhod Maxija)
 

 

Cankarjevi torki

Članarina in ugodnosti
Članarina in ugodnosti za člane so objavljeni na spletni strani Cankarjevi torki.
Splošna določila
Članska izkaznica velja leto po nakupu in ni prenosljiva.
Ob izgubi članske izkaznice je za izdajo nove treba plačati 5 €.

 

Cenik

Cenik sta seznam prireditev z navedbo cen oziroma seznam abonmajske ponudbe z navedbo cen, ki sta objavljena na spletni strani CD www.cd-cc.si in v abonmajskih knjižicah

Cene ostalih storitev
Članarina Cankarjevi torki 20 € letno
Darilni bon 20 ali 50 €
Polog na eDarilni bon vrednost določi kupec sam
Polog na Ivanko (kartica dobroimetja) najmanj 20 €
Nadomestilo za zamenjavo že prevzete vstopnice 2 € na vstopnico
Izdaja nadomestne vstopnice za prireditev iz abonmajskega programa v primeru pozabljene abonmajske izkaznice (izdana abonentu osebno) 2 € na vstopnico
Izdaja nadomestne abonmajske izkaznice ali nadomestne kartice Ivanka (v fizični obliki) ali nadomestne članske izkaznice Cankarjevi Torki 5 €
Poštnina za vstopnice 2 €
Poštnina za kataloge in druge publikacije 3 €

Vse cene so v evrih (€).

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI