Kongresno prireditveni program

Ustvarjamo zgodbe

Organiziramo in izvedemo vse, kar si zamislite, pa tudi vse, za kar še ne veste, da je mogoče.

Sledite nam na družbenih omrežjih:

Dogodki v živo

dogodki v živo

Prireditve organiziramo v dvoranah Cankarjevega doma ali na željo naročnika tudi drugje v Sloveniji in tujini. 

Prednosti neposrednih srečanj v živo so medosebno spoznavanje udeležencev, bolj pristna izmenjava izkušenj in vzpostavljanje trajnejših stikov. Naša prizorišča so več kot studijski prostor, tehnična produkcija ali spletna klepetalnica.


Konferenca Evropskega diplomatskega progama
»Želeli bi se zahvaliti Cankarjevemu domu kot instituciji in ekipi CD, ki je sodelovala pri organizaciji in izvedbi konference Evropskega diplomatskega progama 11. in 12. novembra 2021.
Konferenca je bila velik uspeh. Od vseh udeležencev smo dobili same pohvale, tako glede organizacije kot glede vsebine. V zvezi z izvedbo lahko le pohvalim profesionalnost, dostopnost in prijaznost ekipe Cankarjevega doma – vse je bilo na najvišji ravni.«

dr. Andraž ZidarMinistrstvo za zunanje zadeve RS
 

 10 razlogov, zakaj bi se odločili za organizacijo dogodka

Organizacija kongresa, konference, seminarja ali delavnice prinaša številne koristi in spodbude različnim skupnostim.

10 razlogov

1.    Izmenjava znanja in izkušenj
2.    Mreženje in povezovanje
3.    Pridobivanje novega znanja
4.    Strokovni razvoj
5.    Spodbujanje inovacij
6.    Promocija izdelkov ali storitev
7.    Gradnja ugleda in avtoritete
8.    Podpora skupnosti
9.    Razširjanje informacij
10.  Navdih in motivacija

 

hibridni dogodki

Hibridni dogodki

En dogodek – dve izkušnji. Prireditev pripravimo v živo in obenem tudi na spletu. 


Preprosta rešitev za racionalizacijo stroškov in časa. Udeleženci se individualno, glede na oddaljenost od prizorišča, odločajo, ali jo bodo spremljali na kraju samem ali po spletu. Dostopnost do priznanih govorcev je boljša, kar predstavlja pozitivno izkušnjo in obogatitev programa vsakega dogodka. 

Spletna konferenca Prihodnost je tu: vidik varnosti in zdravja pri delu
»Organizacija hibridne konference je veliko večji zalogaj kakor organizacija dogodka zgolj v živo ali zgolj na spletu. Pomisliti je treba na številne malenkosti in predvideti nepredvidljivo. Z izkušeno ekipo Cankarjevega doma je vse skupaj lažje, saj vas usmerja, opozarja na vse tisto, kar dogodek povzdigne na profesionalno raven in je vedno na voljo za posvet, ko se pojavi dilema, kako se česa lotiti. Ter najde rešitev, če se pojavi nepredvideno – rešitev, ki je takšna, da udeleženke in udeleženci še opazijo ne, kako se je zaradi višje sile kje zalomilo. 
Na kratko: kot organizator dogodkov tudi noč pred dogodkom spite mirno, saj ste v Cankarjevem domu v najboljših rokah!«

dr. Sonja RobnikDirektorat za delovna razmerja in pravice iz dela, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 

Spletni dogodki

spletni dogodki

Nič več odpovedi. V nepredvidljivih razmerah srečanje poteka na svetovnem spletu, udeleženci sodelujejo v varnem okolju na svojih računalnikih. Prireditev v živo tega zagotovo ne more povsem nadomestiti, vendar ima ta oblika tudi prednosti: je brez tveganja, z nižjimi stroški (potovanje, namestitev) ter prinaša prihranek časa in manj onesnaževanja okolja.

4. Evropska konferenca o nasilju v domačem okolju, ECDV 2021
»OnAIR je pomenil rešitev za našo konferenco, saj smo morali tridnevno srečanje, ki v živi izvedbi ponuja veliko priložnosti tudi za neformalna srečanja in mreženje, spremeniti v digitalni dogodek. Cankarjev dom je bil naš konferenčni organizator in nam je predstavil platformo OnAIR, ki zagotavlja odlično predstavitev referatov in tudi interaktivno delo v manjših skupinah. Konferenca je potekala brez napak ali tehničnih ovir. Ekipa Cankarjevega doma nam je odlično pomagala, da smo se pripravili, in vse, kar je bilo dogovorjeno, smo tudi izvedli – od plenarnih predavanj, razprav v sekcijah in okrogle mize, kjer je bilo vključenih več govork in govorcev ter občinstvo, pa do različnih stopenj dostopa za udeležence srečanja in predstavitve plakatov ob konferenci.«
doc. dr. Ana Marija Sobočan, asist. prof., Katedra za proučevanje družbene pravičnosti in družbenega vključevanja, Fakulteta za socialno delo UL

Naše poslanstvo je organizacija srečanj.

Cankarjev dom je profesionalni kongresni organizator in eden od stebrov kongresne industrije v Sloveniji.

Nam zaupane prireditve izpeljemo z izkušnjami, znanjem in tehnološko podporo. Izzivi, s katerimi smo se soočali v zadnjih letih, so nas spodbudili k novim načinom načrtovanja in izvedbe. 

V digitalno dobo smo vstopili s pomočjo nadgrajene platforme EventsAir, na kateri potekajo številni dogodki po svetu. Preizkušeno smo jo uporabljali za registracijo in komuniciranje z udeleženci, strokovnimi odbori, za sprejemanje in vrednotenje prispevkov (povzetkov in referatov) ter pripravo razstav, urejanje plakatov in številnih opravil, nujnih za uspešno izvedbo kongresa ali konference. 

Modul OnAir nam danes omogoča srečanja brez meja v spletni ali hibridni obliki.

Veličastno arhitekturo Cankarjevega doma si lahko ogledate v kratkem predstavitvenem videu ali se sprehodite po naših dvoranah. Vse iz udobja vaše pisarne ali dnevne sobe.

Ogledate si lahko vse naše prostore in dvorane, brez gneče, če potrebujete več informacij o posamezni dvorani, pa vas vabimo, da preberete zanimive podrobnosti tukaj:
Naše dvorane >>

Cankarjev dom - osrednji slovenski prireditveni center

Cankarjev dom je delo arhitekta Edvarda Ravnikarja (1907–93), ki predstavlja osrednjo osebnost slovenske moderne arhitekture in urbanizma. Umeščen je v osrčje glavnega mesta Slovenije, v center njegove državnosti in znamenitega Trga republike. Arhitekturni biser ima tudi bogato zgodovino, ki sega vse do antične Emone. Del mestnega obzidja nekdanje rimske utrdbe in antičnih stanovanjskih blokov je vključen v estetsko podobo okolice tega mogočnega prizorišča.

Smo člani:

Pošlji povpraševanje

Cankarjev dom kot največje in najbolj znano prireditveno središče v Sloveniji ponuja tudi storitve vrhunskega prireditvenega menedžmenta. Vabimo vas, da nam zaupate tudi vašo prireditev!

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI