Dvorane

Velikost: 2000 m2
Kapaciteta: 1541
 • GD

Največja dvorana Cankarjevega doma z razgibanim avditorijem v parterju in na dveh balkonih sprejme do 1545 obiskovalcev in omogoča prvovrstno izvedbo najrazličnejših prireditev ter uresničevanje najdrznejših ustvarjalnih in organizacijskih zamisli. 

Velikost: 880 m2
Kapaciteta: 562
 • LD

Druga največja dvorana Cankarjevega doma s 562 sedeži v parterju in na balkonu je prizorišče pestrega in razgibanega dogajanja.

Velikost: 475 m2
Kapaciteta: 220
 • KCD

Z vrha – 6. nadstropja Cankarjevega doma, obdan s panoramskimi okni, Klub CD ponuja razgled na vse strani mesta ter je nadvse privlačen – svojstven in drugačen – prostor za umetniška doživetja, družabna srečanja, sprejeme, zabave, okrogle mize, poslovna kosila in še marsikaj. 

Foto Branko Cvetkovič
Velikost: 323 m2
Kapaciteta: 253
 • ŠD

Z amfiteatrsko obliko je dvorana posebno prizorišče z odrom premera pet metrov in pol, ki ustvarjalce in izvajalce navdušuje za drugačno ustvarjalno razmišljanje ter jim omogoča neposreden stik z občinstvom. 

Kosovelova dvorana, foto Brane Žalar
Velikost: 273 m2
Kapaciteta: 170
 • KD

S tribune s sto sedemdesetimi sedeži občinstvo v Kosovelovi dvorani spremlja koncerte, plesne in gledališke predstave, literarna srečanja, predavanja, kongrese, predstavitve in korporativne dogodke, ljubiteljem filma pa je najbolj znana kot kino dvorana. 

Velikost: 400 + terasa 15 m2
Kapaciteta: 80
 • AK

Najnovejša dvorana v petem nadstropju s horizontalnim pasom oken ponuja izjemen panoramski razgled na veduto zahodnega dela Ljubljane. Vsebinsko je ločena na gledališki del z okroglim odrom in vrtljivim paravanom za intimne uprizoritve, koncerte in branje ter knjižni del, namenjen različnim predavanjem, okroglim mizam, recitalom. Opremljena je z dvema samozateznima platnoma, ki omogočata tudi vrhunske vizualne izvedbe. Dvorana je povsem opremljena po načelih trajnostnega bivanja (reciklirani materiali, varčna tehnologija). 

Foto Dragan Arrigler
Velikost: 116 m2
Kapaciteta: 72
 • DP

Najmanjše odrsko prizorišče (vrste »black box theatre«) Cankarjevega doma je nekakšen umetniški laboratorij in intimen prostor nešteto poetik, ki odražajo občutja in razmišljanja našega časa o umetnosti, človeku in družbi.

Velikost: 90 m2
Kapaciteta: 58
 • LN

Dvorana nad vhodom v Veliko sprejemno dvorano s ploščadi nad Trgom republike ustvarja domačnost prijetnega družabnega prostora površine 90 m², s petdesetimi sedeži in klubskimi mizami.

Foto Matic Kremžar
Velikost: 1306 m2
Kapaciteta: 800
 • VSD

Eno najlepših prizorišč Cankarjevega doma in obenem ena najlepših dvoran v Sloveniji. 

Foto Branko Cvetkovič
Velikost: 1576 m2
Kapaciteta: 600
 • P1

Povezovalni prostor Cankarjevega doma, v katerem so vhodi v skoraj vse dvorane.

Velikost: 1351 m2
Kapaciteta: 700
 • P2

Skupaj z Linhartovo in Kosovelovo dvorano ter konferenčnimi dvoranami E je sklenjena enota, ki omogoča različno dogajanje od kongresnih prireditev, razstav, družabnosti, poslovnih sprejemov do edinstvene povezave s kulturno-umetniškimi prireditvami v dvoranah.

Velikost: 100 m2
Kapaciteta: 80
 • E

Konferenčne dvorane od E1 do E6 ter so namenjene okroglim mizam, posvetom, predavanjem, seminarjem, strokovnim delavnicam, sejam in kongresom ter so za tovrstne prireditve tudi ustrezno tehnično opremljene.

Velikost: 52 - 166 m2
Kapaciteta:
 • M

Konferenčne sobe od M1 do M4 zagotavljajo odlične pogoje za izvedbo manjših dogodkov in srečanj.
Dvorane so tehnično opremljene s projektorjem, platnom, ozvočenjem in mikrofoni za govorce. S prilagodljivo postavitvijo in naravno svetlobo (M2, M3, M4) ustvarjajo prijetno in produktivno okolje za sestanke in dogodke.

Foto Blaž Zupančič
Velikost: 364 m2
Kapaciteta:
 • GC

Eleganten, arhitekturno prilagodljiv prostor s tehnično opremo, klimatskimi pogoji in varovanjem omogoča vrhunsko izvedbo ter postavitev umetniških, arheoloških in drugih razstav.

Velikost: 303 m2 m2
Kapaciteta: 150
 • MG

V tem prostoru so na ogled predvsem fotografske in druge razstave, zelo prijeten pa je tudi za manjše poslovne sprejeme ali sproščena druženja.

Velikost: 1550 m2
Kapaciteta:
 • Park

V strogem središču prestolnice je park zelena oaza visokoraslih dreves, obdana z eminentno Ravnikarjevo arhitekturo. Najbolj zelena dvorana Cankarjevega doma je lahko edinstveno prizorišče za najrazličnejše družabne in strokovne dogodke. Cankarjev dom zagotavlja vso potrebno tehnično podporo za brezhibno izvedbo prireditev.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI