O Cankarjevem domu

V Cankarjevem domu verjamemo, da sta kulturno-umetniško in znanstveno ustvarjanje temeljna pogoja za doseganje duhovne prostosti in bogatejšega duhovnega življenja ljudi ter razvoja družbe.

V našem kulturnem in kongresnem središču predstavljamo, produciramo, koproduciramo, organiziramo in posredujemo kulturno-umetniške, kongresne, sejemske, protokolarne ter druge prireditve, razstave in festivale. Ker smo predvsem kulturno središče, kulturi in umetnosti namenjamo letno več kot dve tretjini razpoložljivih terminov v dvoranah.

S svojim programom želimo izboljšati kakovost življenja, oblikovati, razvijati, udejanjati kulturno in širšo nacionalno identiteto ter kulturno-umetniško vzgajati mlade.

Pri uresničevanju sodobnih kulturno-umetniških projektov sodelujemo s sorodnimi kulturnimi ustanovami doma in po svetu. Tako se trudimo, da bi k odprtosti glavnega mesta pripomogli z vsestranskim kulturno-umetniškim in znanstvenim mednarodnim pretokom. Menimo, da je Ljubljana zgodovinsko, turistično in kulturno dovolj zanimivo mesto, da postane eno pomembnejših evropskih kulturnih in kongresnih središč.

Kulturna dejavnost 

V Cankarjevem domu želimo ohraniti vodilno vlogo v kulturni dejavnosti v Sloveniji. Trudili se bomo, da bodo v naše kulturno središče še naprej prihajali največji umetniki in ansambli z vsega sveta ter da bomo dejavni v mednarodnih umetniških koprodukcijah odrskih umetnosti. Prizadevamo si, da bi naše središče ostalo najprimernejše za zaznamovanje pomembnih dogodkov v zgodovini Slovencev in številnih drugih protokolarnih dogodkov.

Ustanovitelj in glavni sofinancer kulturno-umetniškega programa Cankarjevega doma je Ministrstvo za kulturo RS

Dejavnost na trgu

Želimo ohraniti vodilno vlogo tudi kot osrednji slovenski kongresni center z največjim številom mednarodnih kongresov in mobilno skupino profesionalnih kongresnih organizatorjev na drugih slovenskih kongresnih prizoriščih.

 

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI