Sezona 2024/25

Abonmaji Slovenske filharmonije 2024/25

Slovenska filharmonija pod sloganom »Glasba, vedno nova« v sezoni 2024/25 ljubiteljem vrhunske klasične glasbe ponuja kar tri abonmaje s koncerti v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Abonma Same mogočne skladbe bo na oder Gallusove dvorane postavil nekatere največje simfonične stvaritve Beethovna, Čajkovskega, Stravinskega, Rahmaninova in Šostakoviča. Ljubitelji moderne in impresionizma se bodo lahko obenem predali Debussyju, Straussu in Mahlerju. Orkester Slovenske filharmonije se bo poklonil tudi ustvarjalnosti slovenskih skladateljev, v abonmaju pa še posebej izstopa monumentalni Vojni rekviem Benjamina Brittna pod taktirko Charlesa Dutoita.

Abonma Filharmonični klasični koncerti izpostavlja izbrana dela orkestrskega opusa Johannesa Brahmsa, častnega člana Filharmonične družbe v Ljubljani. V njem se bodo lahko obiskovalci prepustili vsem štirim Brahmsovim simfonijam in obema njegovima klavirskima koncertoma. Izbrane skladbe enega največjih romantičnih skladateljev bodo ob tem dopolnila dela Mendelssohna ter trojice klasicističnih skladateljev – Haydna, Mozarta in Beethovna.

Že peto sezono zapored Slovenska filharmonija v svojo abonmajsko shemo umešča tudi abonma Sodobne orkestrske skladbe, ki se osredotoča na glasbeno ustvarjalnost 20. in 21. stoletja. Njegove koncerte dopolnjujejo pokoncertna druženja občinstva z nastopajočimi in skladatelji v Stekleni dvorani Lili Novy. Prvi koncert tega abonmaja v novi sezoni bo posvečen Lojzetu Lebiču in Vinku Globokarju, ki v letu 2024 obeležujeta 90. jubilej. V središču drugega koncerta SOS se bo znašla ustvarjalnost japonskih skladateljev, na tretjem koncertu se bodo obiskovalci soočili z glasbo Zimmermanna in Messiaena, abonma SOS pa bo konec maja 2025 zaokrožil koncert z nagrajenimi skladbami Mednarodne skladateljske tribune Rostrum.

VELIKI ABONMA | Vse mogočne, klasične in sodobne skladbe
16 koncertov (SMS + FKK + SOS)

SMS | Same mogočne skladbe 
6 koncertov (četrtek, petek)

FKK | Filharmonični klasični koncerti 
6 koncertov (četrtek, petek)

SOS | Sodobne orkestrske skladbe 
4 koncerti (sreda)

 

 
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI