Gallusova dvorana

Največja dvorana Cankarjevega doma z razgibanim avditorijem v parterju in na dveh balkonih sprejme do 1541 obiskovalcev in omogoča prvovrstno izvedbo najrazličnejših prireditev ter uresničevanje najdrznejših ustvarjalnih in organizacijskih zamisli. 

Akustiko Gallusove dvorane hvalijo številni umetniki, vajeni najprestižnejših svetovnih prizorišč, poseben čar pa ji dajejo tudi mogočne orgle, izdelane v berlinski delavnici Karla Schukeja.

Na odru, sestavljenem iz treh, med seboj neodvisno premičnih segmentov in s proscenijem je ob sodobni tehnologiji in naših izkušenih tehničnih strokovnjakih mogoče uprizoriti tako rekoč vse: od koncertov simfonične in komorne glasbe v akustični školjki, jazzovske in druge glasbe, opere, baleta ter plesa do najzahtevnejših gledaliških in večmedijskih predstav. Je tudi odlično prizorišče za velike kongresne dogodke in slovesnosti.

Dvorana se imenuje po slovenskem skladatelju Jakobu Petelinu Gallusu (1550–91), delujočem na Češkem, svetovno znanem zlasti po obsežnem opusu motetov in madrigalov. 
 

 

velika sprejemna dvorana

Najem dvorane

Sijajna zunanjost Cankarjevega doma sledi razgibani notranjosti, kjer na triindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški in kongresno-komercialni program. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov. Za več informacij in povpraševanje izpolnite obrazec spodaj ali nas pokličite na 01 2417 122.

Vabljeni v svet brezmejnih možnosti!

Povpraševanje

Osnovni podatki
Podatki o dogodku

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI