Pretekli dogodek
Od 10. do 21. novembra 2021

32. Ljubljanski mednarodni filmski festival - LIFFe

V kinih v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novem mestu ter po spletu.
Sedežni red na Liffu ne bo veljal.

Sedežni red na Liffu ne bo veljal. Pred uveljavitvijo novega odloka smo organizatorji lahko prodajali vse sedeže v dvorani, skladno z novimi uredbami pa smo zmogljivost dvorane morali omejiti na polovico (en sedež razmika). Napovedane dogodke v prihodnjih tednih lahko torej izvedemo le tako, da sedežni red ne velja. Za razprodane filme in tiste, pri katerih je prodaja že presegla polovico zmogljivosti dvorane, bomo v program uvrstili dodatne filmske projekcije – objavljene bodo v ponedeljek, 8. 11., v popoldanskih urah.

Takoj ko bodo znani datumi dodatnih projekcij, bomo pozivali po spletni strani, družbenih omrežjih, emailu, da se nam kupci vstopnic za razprodane projekcije oglasijo in – če je le mogoče – zamenjajo vstopnico za drug termin.

Prosimo za razumevanje in sodelovanje, da bomo uspeli zamenjati dovolj veliko št. vstopnic, da si boste vsi, ki si boste na dan dogodka želeli film ogledati, tudi prišli v dvorano.
Na dodatnih projekcijah bodo rezervacije vstopnic (številčno) dovolj velike, da si bo vsakdo, ki je za določen film vstopnico kupil, le-tega lahko ogledal (v enem od terminov) do konca festivala.

Iskreno obžalujemo, če bo nastalo tudi kaj nezadovoljstva, a drugače ukrepov, ki so bili sprejeti, ne moremo izvajati. Veseli smo, da bo Liffe v dvoranah sploh lahko potekal in da bodo filmi lahko prikazani tam, kjer so najbolj doma – na velikem platnu.




Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe) se po nesrečni 31. izdaji, ki je zavoljo protikoronskih ukrepov v celoti potekala v virtualnem okolju, vrača v kinodvorane. Na ustaljenih prizoriščih po mestu, pa tudi drugod po Sloveniji (v Mariboru, Celju in Novem mestu), bodo filmi med 10. in 21. novembrom znova predvajani v svojem naravnem okolju – na filmskem platnu. Previdnost vseeno ni odveč, festival bo vsaj deloma potekal v hibridnem okolju kina in spletnega pretakanja, tudi zaradi izjemno dobrega odziva gledalcev z vseh strani Slovenije, ki so lani po spletu prvič spremljali festivalski program.
Program bo svež, udaren, verjetno tudi koronsko navdahnjen, znova bo poudarjal mlade ustvarjalce – in ustvarjalke. S »Prepovedanimi ženskami« se bomo zazrli v preteklost provokativnih ustvarjalk ali zabeljenih tematik z močnimi ženskim liki, medtem ko bodo filmi novega gruzijskega vala predstavili neverjetno vitalno kinematografijo, ki je bila na Liffu s posamičnimi filmi prisotna že dolgo časa.

Prizorišča v Ljubljani
Cena vstopnic: 6 EUR
Cena s popustom za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence: 5'60 EUR
Filmi v programskih sklopih Kinobalon, Posvečeno, Retrospektiva: 4'50 EUR (ni popusta za mlajše od 25 in starejše od 65 let)

Predprodajni popusti od 21. 10. do 9. 11.
– ob nakupu 6 do 9 vstopnic 10 %
– 10 do 15 vstopnic 15 %
– 16 ali več vstopnic 20 %
Popusti se ne seštevajo, lahko jih uveljavite na festivalskih prizoriščih in www.liffe.si.

Prizorišča v drugih mestih
Maribox, Mestni kino Metropol Celje, Anton Podbevšek Teater Novo mesto: 5 EUR
Vstopnice so na voljo le na prizoriščih uro pred projekcijo, ne pa tudi na drugih festivalskih lokacijah, niti na www.liffe.si.
Za ogled filmov v Mariboxu, Mestnem kinu Metropol Celje in Anton Podbevšek Teatru Novo mesto ni popustov.

Nekateri filmi 32. Liffa so na voljo za ogled z VOD (video na zahtevo)
Cena ogleda posameznega filma: 9 EUR
Registrirajte se na nakupni spletni strani Cankarjevega doma in si izbrane filme oglejte v udobju svojega doma.
Vsak film je na voljo štiri ure od trenutka, ko začnete ogled. Predvajanje lahko ustavite, vrtite nazaj ali preskakujete prizore, vendar morate ogled končati v štirih urah.
Več informacij: www.cd-cc.si/navodila-za-ogled-virtualnega-dogodka
Za ogled filmov z VOD ni popustov.

Bon 21 tudi na LIFFu
Bon 21 lahko unovčite pri festivalski blagajni ali v spletni trgovini Cankarjevega doma www.cd-cc.si za ogled filmov 32. Liffa na ljubljanskih prizoriščih in z VOD najmanj tri dni pred projekcijo. Najnižja vrednost nakupa je 20 EUR.
Priporočamo, da unovčenje bona 21 napoveste na vstopnice@cd-cc.si in se tako izognete čakanju pri blagajni. Prosimo, da s seboj prinesete izpolnjene obrazce in kopijo osebnega dokumenta.
Več informacij >>

Vstopnic za oglede filmov v dvoranah ali z VOD ni mogoče menjati ali zahtevati vračila denarja.

 

 

32. Ljubljanski mednarodni filmski festival - LIFFe

Od 10. do 21. novembra 2021
Več terminov

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI