Od 17. jun. do 20. jun. 2020

61. Jazz festival Ljubljana

Napovedujemo prva imena letošnjega festivala: Avishai Cohen, Anouar Brahem, Anthony Braxton, Sašo Vollmaier in drugi.

Cankarjev dom, organizator Jazz festivala Ljubljana, z velikim veseljem napoveduje prva imena letošnje prireditve, ki bo potekala v dvoranah in Klubu Cankarjevega doma ter v Parku pred njim (Park Sveta Evrope) od 17. do 20. junija. Tudi letos bomo ponudili številne koncerte domačih in tujih izvajalcev. Koncerti v parku bodo brezplačni.

Anouar Brahem Quartet 
SRE, 17. junij ob 20.00, Gallusova dvorana
Anouar Brahem, tunizijski velemojster uda (arabske lutnje) in eden najbolj cenjenih glasbenikov  založbe ECM, bo na festivalu nastopil prvič. Predstavil bo, po mnenju več strokovnjakov, svoje najboljše delo The Astounding Eyes Of Rita, ki ga je za ECM izdal leta 2009. V živo ga bo izvedel s kvartetom. 
Cene vstopnic 24, 28, 15* EUR (predprodaja do 31. 5. ); 32, 27, 18* EUR (redna prodaja)


Anthony Braxton & Jacqueline Kerrod
SRE, 17. junij ob 21.30, Klub CD
Po dvajsetih letih se na Jazz festival Ljubljana vrača znameniti Anthony Braxton. Tokrat bo nastopil v duu z Jacqueline Kerrod, virtuozinjo na harfi iz Republike Južna Afrika, ki živi in ustvarja v New Yorku. Njun prvi koncert sega v leto 2018, ko sta skupaj nastopila na festivalu Angelica v Bologni, v večjih Braxtonovih zasedbah pa sodelujeta od leta 2015.
Cene vstopnic: 20, 16* EUR (predprodaja  do 31. 5.), 24, 20* (redna prodaja) 


Sašo Vollmaier: Kind of Laibach
ČET, 18. junij ob 19.00, Linhartova dvorana
Sašo Vollmaier: Kind of Laibach je klavirski solo, ki temelji na skladbah skupine Laibach. Z njimi sodeluje že od leta 2007, med 2007 in 2013 kot klaviaturist, sedaj pa kot aranžer in studijski glasbenik. Koncert vsebuje priredbe skladb s plošč Rekapitulacija 1980–1984 in Kapital (Smrt za smrt, Krvava gruda, Ti, ki izzivaš, Le privilege des morts ...). Kot pianista ga zanima, kako glasbo Laibach prenesti na klavir. Spogleduje se z dvema svetovoma, klasičnim in industrialnim, ter išče povezavo med njima s kombinacijo repeticije, minimalizma in širokega dinamičnega spektra.
Sašo Vollmaier je pianist in skladatelj, ki med drugim sodeluje pri gledaliških in plesnih predstavah po vsej Evropi. Posveča se človeškemu glasu ter kot pedagog usmerja in pripravlja pevce, igralce in plesalce na njihove vloge. Ob nastopu na festivalu bo izdana tudi plošča. 
Cene vstopnic 20, 16, 13* EUR (predprodaja do 31. 5. ); 24, 20, 16* EUR (redna prodaja)
Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin.


Avishai Cohen Trio "Arvoles"
SOB, 20. junij, ob 19. 30. uri, Gallusova dvorana
Avishai Cohen se vrača na festival po enajstih letih. Virtuoz na basu in izjemen skladatelj bo leto 2020 posvetil projektu 50:50:50, s katerim svoj 50. rojstni dan proslavlja s petdesetimi koncerti v petdesetih izbranih državah po vsem svetu. Med njimi je torej tudi Slovenija, ki bo koncert doživela v Gallusovi dvorani v soboto, 20. junija, ob 19.30. Avishai Cohen je za izvedbo projekta sestavil novo zasedbo, s katero bo kmalu izdal tudi nov album.
Cene vstopnic 24, 28, 15* EUR (predprodaja do 31. 5. ); 32, 27, 18* EUR (redna prodaja)


* Na voljo je omejeno število kompletov – festivalska vstopnica, ki bo obiskovalcem omogočila vstop na vse koncerte v Gallusovi, Linhartovi in Štihovi dvorani ter v Klubu CD. Cena festivalske vstopnice (do razprodaje) je 61 EUR. 

 

** V primeru, da se koncertov v novih terminih ne morete udeležiti, vam bomo povrnili kupnino. Vstopnico lahko z doplačilom zamenjate tudi za  festivalsko vstopnico za 61. Jazz festival Ljubljana.


 

61. Jazz festival Ljubljana

Od 17. jun. do 20. jun. 2020
Več terminov

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI