10. jul. 2024 20:30

Charles Lloyd Sky Quartet feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland in Chief Adjuah (prej znan kot Christian Scott)

Dvojni koncert

20.30: Charles Lloyd Sky Quartet feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland 
22.00: Chief Adjuah (prej znan kot Christian Scott)

Začenjamo z dvojnim koncertom v Križankah: z eminenco in izjemnim pihalcem Charlesom Lloydom, ki je hudo zaznamoval zadnjih šest desetletij jazzovske scene, in obiskom New Orleansa, zibelke jazza, od koder prihaja prvoligaš Chief Adjuah, prej znan kot Christian Scott. 

Charles Lloyd je še eden redkih dejavnih saksofonistov iz »generacije velikanov, ki so se kalili v 50. letih« od boku Rollinsa, Coltrana in Colemana, v Ljubljano pa prihaja s svojim fenomenalnim kvartetom na krilih letos izdane mojstrovine The Sky Will Still Be There Tomorrow.

Inovator Chief Adjuah pa se po tem, ko je svoje razumevanje jazza razpotegnil v koncept, ki mu je nadel ime »stretch music«, z zadnjim albumom vrača k začetku: h glasbi svojih prednikov. Mogočni ustvarjalni sili dveh generacij jazzovskega izraza.


 

Današnji koncert snema produkcijska hiša Medici TV.   

Cankarjev dom (Jazz festival Ljubljana) s tem seznanja udeležence koncerta, da bodo posnetki objavljeni na navedeni platformi (video na zahtevo) od avgusta 2024 naprej za obdobje petih let. 
 

Charles Lloyd Sky Quartet feat. Jason Moran, Larry Grenadier & Eric Harland in Chief Adjuah (prej znan kot Christian Scott)

10. jul. 2024 20:30
10. jul. 2024 20:30
Dvojni koncert
Več terminov

36,00 EUR

28,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Predprodaja do 8. 7.: 28,00* I 36,00 EUR; redna prodaja: 36,00* I 42, 00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI