Pretekli dogodek
18. jan. 2024 19:30

Mimika Orchestra

Mimično Sredozemlje!

***
Koncert Mimika Orchestra je iz Gallusove prestavljen v Linhartovo dvorano.
Vstopnic, kupljenih za Gallusovo dvorano, ni treba menjati – za kupce  bodo rezervirani sedeži v prvih vrstah parterja Linhartove dvorane. 
Za vstopnice, kupljene (od 9. 1. naprej) za Linhartovo dvorano, sedežni red velja.

***


Maja Rivić, Marta Kolega, Dunja Bahtijarević, glasovi; Nika Bauman, flavta; Jelena Ilčić, oboa; Marko Lucijan Hraščanec, altovski, sopranski saksofon; Vojkan Jocić, tenorski saksofon; Marko Gudelj, baritonski saksofon; Leo Beslać, sintetizatorji, klaviature, flavta, blok flavta; Zvonimir Bajević, Valdemar Kušan, trobenti; Matija Mlakar, pozavna; Jurica Rukljić, ventil pozavna, tuba, elektronika; Joe Kaplowitz, tuba; Josip Šustić, električna, klasična kitara; Viktor Slamnig, električni bas; Nenad Kovačić; Mario Petrinjak, bobni; Mateo Patekar, oblikovanje zvoka, elektronika
Mak Murtić, dirigent, skladatelj; gost Tomaž Zevnik, klarinet

Po šestih letih, ko je ob obletnici Radia Študent v Kinu Šiška popolnoma očaral občinstvo, se Mimika Orchestra vrača v Ljubljano še na večje prizorišče. Popolnoma zasluženo, saj gre za orkester iz regije z najbolj izvirno glasbeno zamislijo, z združevanjem tradicijske glasbe s prijemi sodobnega jazza in vrhunske orkestracije, z lastnimi skladbami in z glasbeno-scenskim nastopom, ki popelje občinstvo v ekstazo ritma in čustev.

Mimika Orchestra sta leta 2010 v Londonu ustanovila skladatelj in večinštrumentalist Mak Murtić in vokalistka Maja Rivić, nekdanji člani pa so nekateri bolj znani londonski glasbeniki kot Nubya Garcia, Jamie Benzies, Tila Gichigi Lipera in Theon Cross. Postavo orkestra sedaj sestavljajo nekateri najbolj znani jazzovski in drugi glasbeniki iz regije, s svojim glasbenim pristopom pa nas zasedba »popelje na potovanje v izgubljeno dušo Sredozemlja« in v »staroslovanske obrede«.

Avtor glasbe Mak Murtić pravi, da je zadnji album Altur Mur, ki so ga izdali leta 2022, »vizija neobstoječega kraja v Sredozemlju, kjer se prepletata kulturna in osebna reinvencija«. Besedilo je napisala Marta Kolega, za katero je bilo delo pri albumu »potovanje po jadranskih otokih, ozračje, vedenje, jezik, način življenja, pogledi na svet«, vpleteni v »zgodbo, ki odmeva v Odiseju«. 

Na koncertu, ki bo nedvomno več kot to, bo orkester poleg starejših skladb premierno predstavil tudi novo gradivo. 


Medijski partner Radio SI

Vabljeni na mavrični glasbeni preplet tradicije in sodobnosti najljubših sosedov!

Mimika Orchestra

18. jan. 2024 19:30
18. jan. 2024 19:30
Več terminov

16,00 | 20,00 | 24,00 | 28,00 EUR

14,00 | 18,00 | 22,00 | 25,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI