21. feb. 2022 18:00

Sanela Banović, dr. med.: Kako spodbuditi zaupanje vase in v sočloveka

Življenje ni vedno lahko, je pa lažje, če se držimo nekaj osnovnih napotkov. Prvi je, da se nekoliko izobrazimo o delovanju našega telesa. Drugi, da poslušamo sami sebe in poskrbimo za svojo srečo. Samo zadovoljni starši imajo lahko zadovoljne otroke in zadovoljujoče odnose. Tretji je, da ne pozabimo poslušati ljudi okoli sebe in upoštevati majhnih želja svojih najbližjih. Četrti, da nehamo čakati, da se bo nekaj zgodilo. Da se bodo drugi spremenili. Da bo prišel pravi čas. Pravi čas je zdaj. In peti, da zaupamo. Vase. V svoje bližnje. V slehernika. 


Vprašanja, na katera bo predavanje odgovorilo:
•    Kaj bi brez zaupanja – a kdo ga naj vzpostavi in kako?
•    Kaj je treba narediti, da zgradimo hišo svojega zdravja?
•    Zakaj je preventiva tisočkrat več vredna od kurative?
•    Kaj so gnojne rane v naših možganih in zakaj moramo govoriti o njih?
•    Kako živeti zdravo, ljubeče, polno, v zaupanja vrednih odnosih?
 

Sanela Banović je mlada zdravnica, zaposlena na ljubljanskem Kliničnem centru. Začetek 2020 je preživela na covidni kliniki, leto 2021 pa na porodniškem dopustu. Vmes je z Juretom Aleksičem napisala knjigo Spodbude, v katerih predstavlja šest temeljev hiše zdravja: dotik, gibanje, komuniciranje, druženje, spolnost in spanje. Zanima jo pomen sreče in zadovoljstva v življenju. Želi, da bi ljudje uzavestili pomen prizadevanja k pozitivnemu načinu razmišljanja, za kar pa se je treba naučiti skrbno poslušati samega sebe. Njena največja strast je govoriti o emocionalnih možganih.

Sanela Banović, dr. med.: Kako spodbuditi zaupanje vase in v sočloveka

21. feb. 2022 18:00
21. feb. 2022 18:00
Več terminov

10,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI