Pretekli dogodek

Martin in Gregor ali od junaka do bedaka

Gledališka predstava

Od 11. do 15. leta
 

Bistroumna kratkočasna glasbeno-gledališka učna ura, za katero je klasično Levstikovo umetno pripovedko Martin Krpan (1858) duhovito priredila in odrsko učinkovito parafrazirala dramaturginja Ira Ratej ter jo je na okroglo prizorišče Štihove dvorane z dvema karizmatičnima odrskima protagonistoma ob avtorski glasbi Boštjana Gombača suvereno postavil režiser Matjaž Latin.
Slavko Pezdir, Delo

 

V priredbi Levstikove pripovedi Martin Krpan ni samo pameten junak s kranjskega podeželja, ki je bleščeči Dunaj rešil pred nasilnim Brdavsom ter postal utelešenje moči, zdrave pameti in ponosa. Ob boku mu stoji zelo sodoben Gregor, novodobni važič in samozagledani blefer ter voditelj televizijskega šova, ob katerem Martina lahko vidimo kot butastega hrusta, nasilnika in neekološkega kmeta. Skratka, ne kot junaka, temveč kot bedaka. 

Za šole

10 EUR 
20-odstotni popust pri nakupu vstopnic za skupine iz Ljubljane
25-odstotni popust za skupine od drugod 

Rezervacije: Kristina Jermančič Golc, kristina.jermancic@cd-cc.si
 

4. mar. 2024 09:00
4. mar. 2024 11:00
4. mar. 2024 09:00
4. mar. 2024 11:00
Več terminov

Besedilo: Fran Levstik
Priredba besedila: Ira Ratej
Režija: Matjaž Latin
Nastopata: Pavle Ravnohrib, Boštjan Gombač
Produkcija: Cankarjev dom

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI