Pretekli dogodek
13. mar. 2023 19:00

Patrick in kit glavač

V okviru 25. Festivala dokumentarnega filma
Režija: Mark Fletcher
Avstrija, 2022, 73'

Patrick Dykstra se je od mladosti navduševal nad kiti, kot profesionalen podvodni videograf pa se danes še posebej posveča kitom glavačem; zanima ga, kako se sporazumevajo, družijo in čustveno odzivajo na okolico. V karibskih morjih je vzpostavil bazo ter leta preučeval kite in z nekaterimi celo vzpostavil, kot temu pravi, oseben odnos. Prvo samico je poimenoval Dolores, drugo Odpirač za konzerve. S spektakularnimi posnetki podvodnega življenja in druženja s kiti je nastal pomenljiv dokumentarec o sporazumevanju z bitji, s katerimi človek tega še ne zna.

Film Patrick in kit glavač, katerega snemanje je trajalo več let, pripoveduje izjemno zgodbo o spreminjajočem se odnosu med posameznikom in kiti glavači, ob katerem ga ti vodijo v globlje razumevanje človekovega odnosa do narave in med seboj. Je film o odnosih, tako vzajemnih med kiti kot tudi med kiti in ljudmi, nevidnih vezeh, ki jih je zelo težko opisati in, kot pravi Patrick, jih je najprej treba začutiti, da bi jih sploh razumeli.
Mark Fletcher

Po projekciji filma pogovor z direktorico fotografije Gail Jenkinson.

Patrick in kit glavač

12. mar. 2023 11:00
13. mar. 2023 19:00
12. mar. 2023 11:00
13. mar. 2023 19:00
Kinodvor
Kosovelova dvorana
Več terminov

5,60 EUR

4,60 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI