22. 4. svetovni dan Zemlje

V Cankarjevem domu je celotna letošnja sezona prepletena s prireditvami in dogodki, ki kličejo k ohranjanju narave in trajnostnemu razvoju. Temu klicu se odzivamo že leta, med drugim z urbanim čebelarstvom, katerega pobudniki smo bili leta 2011, vse od tedaj pa imamo na eni od strešnih teras tudi naklade čebelje panje, ki so dom več družinam avtohtonih kranjskih sivk. Okoljevarstveno naravnanost udejanjamo tudi ob prenovah: nova Dvorana Alme Karlin je opremljena iz trajnostnih materialov, stoli v njej pa so narejeni iz recikliranih pollitrskih plastenk. Pri trajnostnem delovanju verjamemo, da lahko tudi z manjhnimi koraki dosežemo pomembne skupne cilje, zato se tudi s programom pridružujemo praznovanju Svetovnega dneva Zemlje. 

Vsak posameznik šteje. 
Vsak posameznik ima svojo vlogo. 
Vsak posameznik lahko pripomore k spremembam.
Jane Goodall

Ob letošnjem dnevu Zemlje ob 17. uri vabimo k vodenemu ali siceršnjemu ogledu velike naravoslovne razstave V vrtincu sprememb z znižano vstopnino. Poglejte tudi v Malo galerijo, kjer Andreas Müller Pohle s fotografijo, videom in zvokom razgrinja svoje Okoljske odtise.

Ob 19. uri bomo predvajali film Temni pokrov sveta z letošnjega Festivala dokumentarnega filma. Predstavlja letalca, fotografa, alpinista in okoljevarstvenika Matevža Lenarčiča, ki na svojih poteh okoli sveta z ultralahkim letalom zbira delce črnega ogljika, drugega največjega krivca za globalno segrevanje. Z vstopnico za film je ta dan ogled razstave V vrtincu sprememb brezplačen.

Kinodvor in izbrani kinematografi Art kino mreže Slovenije bodo na svetovni dan Zemlje predvajali novi dokumentarni film Kiti, varuhi planeta. Z vstopnico razstave V vrtincu sprememb vse do 20. maja ogled filma Kiti, varuhi planeta po znižani ceni 3 EUR. Prav tako si lahko do 20. maja s kinovstopnico Kiti, varuhi planeta razstavo V vrtincu sprememb ogledate po enaki znižani ceni 3 EUR. 

Značke
Najbolj brano

Obvestilo za obiskovalce

Poslaniki Beethovna in Bonna

Dela ene najizvirnejših slikark 20. stoletja prvič pri nas

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI