Kulturni praznik v Cankarjevem domu

Na kulturni praznik bo v Cankarjevem domu že od dopoldneva živahno. Vsi dogodki bodo brezplačni. 

Živahno v Klubu CD z Zvončki in trobenticami 
Klub CD bo ves dan v tonih Zvončkov in trobentic, 8. festivala slovenske jazzovske ustvarjalnosti, ki bo že ob 11. uri postregel s pogovorom Mihe Zadnikarja in Sama Šalamona Dolphy in naš čas, opoldne bodo nastopili Mladi raziskovalci V. s saksofonistom Majem Brinovcem, ob 18. uri bo večmedijski koncert Kočan & Band feat. Šalamon, Resnik, Jančič, ob 19. uri bo nastopila pianistka Rebeka Rusjan Zajc, klubski dan pa se bo zaključil ob 20. uri s skupino Birds of Unknown (Patricija Škof, glas: Tibor Pernarčič, saksofon; Tilen Beigot, kitara). 

Literarno branje 
Ob 18. uri bodo v spomin velikemu poetu Francetu Prešernu ob slovenskem kulturnem prazniku z literarnim branjem v Stekleni dvorani Lili Novy nastopili na novo pridruženi in dosedanji člani in članice Društva slovenskih pisateljev. 

Brezplačen ogled razstav in vodenja 
Ob 17. uri se pridružite ilustratorju Damijanu Stepančiču na komentiranem ogledu razstave Pod svobodnim soncem (prijave na stiki@cd-cc.si) v Veliki sprejemni dvorani. 


Ves dan si lahko ogledate vse razstave v Cankarjevem domu brezplačno: poleg že omenjene Pod svobodnim soncem je na ogled tudi 14. Slovenski bienale ilustracije, ki predstavlja ilustracije kar 81 avtorjev, poseben del razstave je posvečen nagrajencu za življenjsko delo Danijelu Demšarju. Vabljeni tudi na razstavo fotografa Petra Uhana in na mednarodno fotografsko razstavo Koža, ki na različne fotografske načine raziskuje ta naš največji organ. 

k

Značke
Najbolj brano

Poslaniki Beethovna in Bonna

Dela ene najizvirnejših slikark 20. stoletja prvič pri nas

Ne sledite, bodite tok!

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI