Lovorike 32. Liffe

Na sklepni prireditvi 32. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala Liffe smo že razglasili nagrajence.

Osrednjo nagrado festivala, vodomca, ki ga podeljuje glavni pokrovitelj Liffa, Telekom Slovenija d.d., je žirija dodelila filmu Pohodi plin! režiserja Panaha Panahija, posebno omembo pa filmu Oblak v njeni sobi režiserja Zheng Lu Xinyuana. Nagrado za najboljši kratki fim, Steakhouse, je prejela režiserka Špela Čadež, posebno omembo pa si je prislužil še kratki film Tekma režiserja Romana Hodla. Žirija FIPRESCI je svojo nagrado nemenila filmu Telesce režiserke Laure Samani, žirija Art kino mreže Slovenije pa Pravi moški režiserke Marie Schrader (film bo na našem sporedu za silvestrovo in v začetku januarja).

Gledalci so s svojimi glasovi za nagrado občinstva zmaj najvišje ocenili (ocena 4'61) film In potem sva zaplesala režiserja Levana Akina. In nenazadnje, mladinska žirija Kinotrip je za svojega zmagovalca izbrala film Dogodek režiserke Audrey Diwan.

V ponedeljek, 22. novembra, si v Kosovelovi dvorani lahko ogledate: ob 17.30 nagrajenca FIPRESCI, Telesce, ob 20. uri pa najboljši kratki film Steakhouse in z vodomcem nagrajeni Pohodi plin!.
 

Značke
Najbolj brano

Poslaniki Beethovna in Bonna

Dela ene najizvirnejših slikark 20. stoletja prvič pri nas

Ne sledite, bodite tok!

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI