Industrija, inovacije in infrastruktura

Industrija, inovacije in infrastruktura

Dvorana Alme Karlin

Dvorana Alme Karlin

Cankarjev dom je dobil novo, povsem trajnostno Dvorano Alme Karlin. Oprema dvorane je izdelana iz lesenih vlaken in recikliranih materialov, vsa svetila so v LED-tehnologiji, zvočna in multimedijska tehnična oprema sta najvišjega razreda energijske učinkovitosti, stoli pa so izdelani iz recikliranih materialov, ki so naš planet obvarovali pred štiri tisoč dvesto odpadnimi pollitrskimi plastenkami in izpusti 126 kilogramov ogljikovega dioksida.

Zeleno naročanje

Zeleno naročanje

Cankarjev dom je kot javni zavod zavezan k t. i. zelenemu javnemu naročanju, kar pomeni, da v okviru vseh svojih postopkov javnega naročanja kot pogoj za sodelovanje izpostavlja trajnostno zagotavljanje virov in procesov delovanja. Za tisk promocijskih in drugih materialov tako uporablja papir na osnovi primarnih vlaken, ki izvirajo iz trajnostno upravljanih gozdov. Tudi v drugih segmentih poslovanja sledi zelenemu javnemu naročanju, po katerem pridobiva blago, storitve ali gradnjo, ki imajo v primerjavi z običajnimi v vsej življenjski dobi manjši vpliv na okolje, zagotavljajo varčevanje z naravnimi viri, materiali in energijo ter so enako ali bolj funkcionalni.

 
 

Obdarujmo s kulturo

Obdarujmo s kulturo

Zavzemamo se, da namesto klasičnega darila svojim bližnjim in poslovnim partnerjem podarimo doživetja. Obdaruj s kulturo je akcija, ki jo v Cankarjevem domu že vrsto let uspešno izvajamo. Z vstopnico za predstave in dogodke pestrega dogajanja v Cankarjevem domu obdarovancem podarjate doživetja, ki jih omogočajo gledališke predstave, koncerti, razstave, literarni večeri in druge umetniške prireditve, predavanja, festivali in drugi dogodki. Z nakupom vstopnic se povezujete z umetnostjo in kulturo, podpirate lokalno kulturno dogajanje in umetnike ter spodbujate raznovrstnost kulturnih izkušenj. 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI