Kakovostno izobraževanje

Kakovostno izobraževanje

Kulturna vzgoja

Kulturna vzgoja preko vrhunskih prireditev

Kulturnovzgojni in  literarno-humanistični  temelji na trajnostnem pristopu in kakovostnem izobraževanju. 

Izvajamo ga v skladu s strokovno komisijo, ki ga prepoznava kot vrhunskega, primerljivega z mednarodnim kulturnim prostorom. Našo ponudbo oblikuje bogat nabor prireditev z najrazličnejših področij kulture, umetnosti in vzgoje, pri čemer smo usmerjeni na komuniciranje s koordinatorji kulturno-umetnostne vzgoje. Izpostavili bi vlogo strokovnega usposabljanja kulturnih koordinatorjev v slovenskih izobraževalnih ustanovah, za kar skrbi nacionalno stičišče Kulturni bazar, katerega izvršni producent je Cankarjev dom že petnajst let. 

Ljubezen do kulture

Ljubezen do kulture spodbujamo že pri najmlajših

Ponosni smo tudi na tradicionalni Pripovedovalski festival, s katerim utiramo pot ljudskim pravljicam v javno življenje in pripovedovanju v družbo drugih umetniških zvrsti, ter na Festival dijaške ustvarjalnosti Transgeneracije.

Odmeven je tudi literarni program z osrednjim dogodkom, festivalom Literature sveta Fabula n Pripovedovalski abonma Pet in ena noč. Bogata je tudi abonmajska ponudba za otroke in mladino (Moj prvi abonma, abonma Ivan  oblikujemo z izborom lastnih produkcij, gledaliških produkcij slovenskih gledaliških hiš in v sodelovanju z nevladnimi organizacijami. 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI