Sezona 2024/25

Zlati abonma

25. okt.
36,00 I 47,00 I 60,00 I 68,00 EUR

11. nov.
34,00 I 45,00 I 57,00 I 65,00 EUR

11. dec.
36,00 I 47,00 I 60,00 I 68,00 EUR

16. feb.
36,00 I 47,00 I 60,00 I 68,00 EUR

9. mar.
36,00 I 47,00 I 60,00 I 68,00 EUR

13. maj
34,00 I 45,00 I 57,00 I 65,00 EUR

Ob zaključku jubilejne, 30. sezone Zlatega abonmaja je pred vrati že nova izdaja naših mednarodnih ciklov. S posebno prizadevnostjo smo pri njenem načrtovanju združili vrednote, za katere verjamemo, da lahko zaokrožijo in oplemenitijo vsakdan ter se pomembno in smiselno uglasijo z vami, spoštovani ljubitelji glasbe, in z vašimi stremljenji po umetniških doživetjih. Odločno smo vztrajali pri ponudbi vrhunske programske sheme in pripravili bogat koncertni program, ki odzvanja dogajanje na svetovnih odrih. 

Gostujoči orkestri, predstavniki različnih evropskih glasbenih tradicij, pripravljajo izbor klasičnega simfoničnega repertoarja in obljubljajo izjemne poustvaritve. V Zlati abonma prihajajo z nekaterimi najprodornejšimi glasbenimi osebnostmi našega časa. 

Odprtje cikla bo pripadlo Bamberškim simfonikom s pianistom superlativov, Daniilom Trifonovom, pod vodstvom glavnega dirigenta Jakuba Hrůše, ki je svoj mednarodni uspeh nedavno okronal z imenovanjem za glasbenega direktorja Kraljeve opere v Covent Gardnu.  Simfonični orkester iz Antwerpna bo pri nas premierno gostoval v družbi izjemnih glasbenic: južnokorejske dirigentke Shiyeon Sung in njene rojakinje, Bomsori Kim, trenutno ene najbolj iskanih violinistk v svetovnem merilu. Z glavnim dirigentom Luzernskega simfoničnega orkestra, profiliranim in vsestranskim Michaelom Sanderlingom, se v Ljubljano vrača zvezdniški violončelist Gautier Capuçon. Violinist in spletna osebnost Ray Chen, znanilec nove generacije klasičnega glasbenika, ki s svojim globalnim dosegom navdušuje milijone ljubiteljev glasbe, bo nastopil z Orkestrom italijanske Švice in navdihujočo norveško dirigentko mlajše generacije, Tabito Berglund. Po desetih letih se v Zlatem abonmaju ponovno veselimo nastopa Nemškega simfoničnega orkestra iz Berlina, tokrat v družbi grammyjevca Gila Shahama, sijajnega violinista, gosta najprestižnejših odrov, ter maestra Davida Robertsona, dirigenta vsesplošnega ugleda. Za zaključek orkestrskega cikla, ob nastopu Orkestra Residentie iz Haaga, pa pričakujemo vzneseno izvedbo glasbenega partnerstva vzhajajočih zvezd, pianistke Isate Kanneh-Mason in dirigentke Ruth Reinhardt.

Vpisni pogoji
Pri vpisu abonmaja v primerjavi z rednimi cenami prihranite najmanj dvajset odstotkov.
Število sedežev v abonmajski prodaji je omejeno.
Obnovitve sedežev za lanske abonente >>
Vpis za nove abonente: od 13. junija 2024

E-abonmajska kartica - ne tiskajmo po nepotrebnem
e-abonmajska kartica je vedno na vašem telefonu. Pridružite se številnim abonentom, ki so klasično plastično kartico že zamenjali z elektronsko. Na vašo željo vam abonmajsko kartico seveda še vedno izdamo v fizični obliki.

Ugodnosti za abonente
Vsak kupec Srebrnega abonmaja si lahko za enega od koncertov cikla izbere dodatno brezplačno vstopnico. Po končanem vpisu nam svoj izbor posredujte na vstopnice@cd-cc.si, da vam bomo vstopnico posredovali po e-pošti.

Zlati in Srebrni abonenti imajo 20-odstotni popust pri nakupu vstopnic za Novoletni gala koncert opernih arij (december 2024). Začetek prodaje predvidoma septembra.

Pred koncerti Zlatega in Srebrnega abonmaja bomo organizirali kratka vodenja po razstavah v Galeriji Cankarjevega doma. Ob predhodni prijavi bo ogled razstave z vodenjem na voljo po simbolični ceni. O podrobnostih bodo abonenti obveščeni po e-pošti.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa in izvajalcev.

Načrtujemo izvedbo vseh napovedanih koncertov. Za morebitne prestavljene koncerte bomo skušali najti nove datume. Če abonentu novi termin ne ustreza ali Cankarjev dom nadomestnega termina ne more zagotoviti, izda abonentu vrednostno kartico dobroimetja v sorazmernem znesku cene abonmaja oz. vrne kupnino.
 

Cena abonmaja 2024/25
I. kategorija: 282/260* EUR
II. kategorija: 248/225* EUR
III. kategorija: 198/176* EUR
IV. kategorija: 148/128* EUR

Podaljšanje abonmaja >>

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI