Spremna beseda: Jadranka Tomažič, Sandi Pavlin in Andreja Kopač

Zelo osebna izpoved dveh igralskih legend, ki sta združila moči v projektu z naslovom Zberi svoje ptice. Jadranka Tomažič in Sandi Pavlin z Andrejo Kopač v pogovoru o življenju, minevanju, spominu, ljubezni do dela in življenja, o temah, ki prežemajo predstavo Zberi svoje ptice izpod peresa Drage Potočnjak in v gibalnem jeziku Branka Potočana. Predstava bo prva premiera, odigrana pred občinstvom, po daljšem zaprtju gledaliških dvoran Cankarjevega doma.

Sandi Pavlin
se je leta 1965 zaposlil v Slovenskem mladinskem gledališču, ki mu je ostal zvest do upokojitve leta 2007. V njem je ustvaril častitljivih sto deset vlog. Zadnji projekt, v katerem je sodeloval kot redni član ansambla, je bila velika mednarodna koprodukcija Rekviem za metamorfozo v režiji slovitega Jana Fabra. Nastopal je še v Študentskem aktualnem gledališču, ki ga je ustanovil Dušan Jovanović, v EG Glej, v  Mini teatru, SNG Nova Gorica, PGK Kranj, v Mestnem gledališču Ptuj, v Anton Podbevšek Teatru iz Novega mesta ... Spomnimo se ga iz filmov Čudoviti prah, Sreča na vrvici, Nobeno sonce, Nekdo drug … Leta 2020 je odigral glavno vlogo v filmu San Remo v režiji M. Mandića.

Jadranka Tomažič
se je po študiju na AGRFT in krajšem obdobju na svobodi leta 1970 zaposlila v Ljudskem gledališču Celje. Tam je do leta 1981 odigrala vrsto pomembnih vlog, potem pa postala članica Slovenskega mladinskega gledališča, v katerem je ostala do upokojitve leta 2007. V svoji bogati karieri je ustvarila preko osemdeset vlog v institucionalnih in neinstitucionalnih gledališčih, po upokojitvi pa je  sodelovala predvsem s svojim matičnim gledališčem in Anton Podbevšek Teatrom. Spomnimo pa se je tudi iz televizijskih in radijskih iger in kultne otroške nadaljevanke Moj prijatelj Piki Jakob.

Most read

18. maja 2021: Mats Gustafsson Solo

Staying safe at CD

11 May 2021: Gombač / Raon

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI