Festival Bobri

12. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

Pretekli dogodek

12.  ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo potekal med 18. januarjem in 8. februarjem 2020. Brezplačne vstopnice za gledališke, filmske, plesne in glasbene prireditve bodo na voljo v soboto, 11. januarja, med 11. in 16. uro v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11.

 

Program festivala, se bo tokrat vil okoli vprašanja, povezanosti umetnosti – tehnologije in znanosti. Kako lahko vplivajo drug na drugega. Do kakšnih sprememb je zaradi razvoja tehnologije in znanosti prišlo v umetnosti (razvoj filma, gledališča, plesa, glasbe, likovne umetnosti, tiska knjig, ...)? Razkrival bo, kako so lahko znanstvena odkritja predstavljena v umetniških delih. Na kakšne vse načine tehnologija in znanost premikata meje umetnosti, omogočata vpoglede v drugačne, globlje, sicer morda skrite svetove. Kako umetnost vpliva na znanosti z novimi idejami, brezmejno domišljijo in kreativnostjo.

 

Vstopnice sta za predstavi Tesla in Solistika v CD brezplačne.Prevzem vstopnic  v soboto, 11. januarja, med 11. in 16. uro v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11.

Tesla, 19. 1. ob 17.00 in 20.1. ob 10.00, ŠD
Solistika,  5.2. ob 11.00 in 17.00, Klub CD

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Vaš dogodek pri nas

Veliko več kot samo najem

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI