25. nov. 2018 20:00

Big band orkestra slovenske vojske

Ushai, glasbena suita
Prireja: Orkester Slovenske vojske

Big Band Orkestra Slovenske vojske prvič sodeluje z mednarodno uveljavljenim in priznanim slovenskim dirigentom, instrumentalistom, pedagogom in skladateljem Izidorjem Leitingerjem v edinstvenem avtorskem projektu, ki je nastal na pobudo Orkestra Slovenske vojske. Na koncertu bo krstno izvedena sedem delna suita za jazzovski orkester, ki je s pihali, rogovi, tolkali in vokali razširjena zasedba klasičnega big banda.

Skladatelj o delu:
Glasbena suita „Ushai" je zvočni sprehod preko sedmih stavkov/ambientov, v katerem izvajalce in poslušalce nagovarja k iskanju in kreiranju lastne zgodbe, ki se odvija za glasbeno kuliso.

Pri ustvarjanju tega dela se nisem omejeval pri izbiri glasbenega stila in nerad govorim o „predalih" v umetnosti. Obstajata samo dve zvrsti glasbe, takšna, ki se te dotakne in takšna, ki gre skozi ušesa. Ustvarjalnosti sem pustil prost tek in dajal prednost spontanosti, presenečenju in bogatosti zvočne palete, ki jo nudi razširjena zasedba Big banda Orkestra SV.

Ushai v sanskrtu pomeni „ Zmagovalni dih" in simbolizira zmago srca nad umom. Z glasbeniki orkestra bomo nocoj igrali in peli s srcem. Vabljeni, naj tudi vas vodi vaše srce na tej glasbeni odisejadi.

Big band orkestra slovenske vojske

25. nov. 2018 20:00
25. nov. 2018 20:00
Več terminov

20 EUR

Dirigent: Izidor Leitinger

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Gallusova dvorana

Naše dvorane

Razgibana zunanjost Cankarjevega doma sledi organizaciji v notranjosti, kjer na dvaindvajsetih prizoriščih domujeta kulturno-umetniški program in kongresno-prireditvena dejavnost. Dvorane so tehnično opremljene za prireditve vseh vrst in žanrov.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI