22. maj 19:00

Abonma Liffe po Liffu:
Julie molči (Julie Zwijgt)

Režija: Leonardo Van Dijl
Švedska, Belgija 2024, 97'

Scenarij: Ruth Becquart, Leonardo Van Dijl
Fotografija: Nicolas Karakatsanis
Igrajo: Tessa Van den Broeck, Koen De Bouw, Claire Bodson, Laurent Caron, Ruth Becquart, Stefan Gota, Pierre Gervais, Julliette De Hous
Produkcija: De Wereldvrede
Distribucija: Demiurg
Festivali, nagrade (izbor): Cannes 2024 (nagrada avtorskega združenja), Melbourne 2024
 

V zgodbi o nadarjeni športnici, ki se mora v prelomnem trenutku uspešne poti soočiti z obtožbami na račun svojega trenerja, se je v svoji prvi filmski vlogi preizkusila belgijska teniška zvezdnica Tessa Van den Broeck.

Na ekskluzivni belgijski teniški akademiji završi, ko je glavni trener Jeremy začasno suspendiran zaradi preiskave o samomoru ene od njegovih protežirank. Ob tem dogodku so vse oči uprte v njegovo varovanko Julie. Nadarjena športnica, ki je s tekstovnimi sporočili še vedno v stiku s svojim trenerjem, zavrača sodelovanje pri preiskavi in kakršnekoli pogovore na to temo. Jasno ji je, da nič ne sme omajati njene osredotočenosti na bližajoče se tekmovanje, zato se odloči, da se bo z nastalimi razmerami spopadla po svoje. 

To je film o tišini. K filmu sem pristopil z mislijo, da je tišina univerzalna, nekako jo vsi nosimo v sebi. Uporabil sem izraz 'tišina' in ne 'skrivnosti'. Tišina so lahko stvari, o katerih ne želite govoriti, o katerih ne veste, kako bi jih nagovorili, o katerih bi radi spregovorili, pa ne zmorete, ali jih ne morete ubesediti. Zdelo se mi je, da je vprašanje tišine pravi zorni kot za pripoved te zgodbe in za pogovor o svetu, v katerem živimo.
Leonardo van Dijl
 

Filmsko projekcijo bo pospremilo razmišljanje Marcela Štefančiča Jr.

Nakup vstopnic

Abonma Liffe po Liffu: Julie molči (Julie Zwijgt)

22. maj 19:00
Več terminov

7'00 EUR

6'20 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI