7. apr. 19:00

Abonma Liffe po Liffu:
Konec (The End)

Režija: Joshua Oppenheimer
Danska, Nemčija, Irska, Italija, Velika Britanija, Švedska 2024, 148'

Scenarij: Rasmus Heisterberg, Joshua Oppenheimer
Fotografija: Mikhail Krichman
Igrajo: Tilda Swinton, Michael Shannon, George MacKay, Moses Ingram, Danielle Ryan, Tim McInnerny, Bronagh Gallagher, Lennie Jame
Produkcija: Final Cut For Real Aps
Distribucija: Fivia d.o.o. 
Festivali, nagrade (izbor): San Sebastian 2024, Toronto 2024
 

V stilu zlate dobe muzikalov posneta zgodba o edini preživeli družini na zemeljski obli, katere navidezno idilo v razkošnem podzemnem bunkerju skali prihod neznanke. 

Zaradi okoljske katastrofe je Zemlja opustošena. Zdi se, da je preživela le tričlanska družina, skrita v prostornem bunkerju nekje globoko v rudniku soli. George je naiven dvajsetletni mladenič, ki zunanji svet pozna samo iz pripovedovanja. Z očetom, nekdanjim energetskim tajkunom, pišeta knjigo, medtem ko mama skrbi za številne neprecenljive umetnine, ki krasijo stene njihovega podzemnega domovanja. A ko se pred njihovimi vrati znajde neznanka, ki išče zatočišče, se družinska dinamika začne krhati. George podvomi o idilični eksistenci lastne družine in se sprašuje, ali onstran meja podzemnega sveta res ni ničesar drugega.
 

Muzikali so svojstvena ameriška zvrst, ki pooseblja edinstven ameriški kulturni pojav radikalnega, neupravičenega optimizma. Ta družina, ob zatiskanju oči pred lastno sokrivdo pri koncu sveta, si prizadeva slaviti prihodnost, ki je sploh ni. To je ravno pravšnja predloga za glasbo in pesem, za obdelavo v tradiciji velikega ameriškega muzikala.
Joshua Oppenheimer

Filmsko projekcijo bo pospremilo razmišljanje Marcela Štefančiča Jr.
 

Nakup vstopnic

Abonma Liffe po Liffu: Konec (The End)

7. apr. 19:00
Več terminov

7'00 EUR

6'20 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI