Pretekli dogodek
11. maj 2022 19:30

Naši filmi doma: Hudodelci

Premiera digitalno restavrirane kopije.
Režija: Franci Slak

Jugoslavija/Slovenija, 1987, 90 min
Produkcija: Viba film Ljubljana, Art film Beograd

Scenarij: Franci Slak, Jože Dolmark, po istoimenskem romanu Marjana Rožanca
Fotografija: Boris Turković 
Montaža: Vuksan Lukovac 
Igrajo: Mario Šelih, Anja Rupel, Vlado Repnik, Bata Živojinović, Rade Šerbedžija, Elizabeth Spender, Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Paolo Magelli.


Hudodelci so bili leta 1988 prikazani v tekmovalnem programu festivala v Berlinu. Režiser Franci Slak je leta 1989  za film prejel nagrado Prešernovega sklada za režijo.
Peter Bordon, zamejski Slovenec, se v prvih povojnih letih iz Trsta zateče v Ljubljano. Spoprijatelji se s tremi starejšimi italijanskimi komunisti, političnimi begunci, ki so tako kakor on v Ljubljano pribežali iz nemirne Julijske krajine. V političnem vrelišču leta 1948 jih varnostna služba zaprosi za posredovanje pri neki zadevi v Trstu. Italijani sodelovanje odklonijo iz političnih razlogov, Peter pa se ponudi, da nalogo opravi sam, predvsem zaradi želje, da bi se srečal s Florence, učiteljico angleščine, ki jo ljubi. Po vrnitvi v Ljubljano izve, da so njegove prijatelje zaprli. Z znancem Ivanom in njegovo prijateljico Štefko se spusti v majhna in večja hudodelstva in po tragičnem zapletu ga oblasti aretirajo. 


V sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom
1

Naši filmi doma: Hudodelci

11. maj 2022 19:30
11. maj 2022 19:30
Več terminov

5,50 EUR

4,80 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI