Pretekli dogodek
Od 1. do 8. aprila 2021 od 00.00 do 23.59

Zlo ne obstaja (Sheytan vojud nadarad)

Režija: Mohammad Rasoulof

Iran, Nemčija, Češka, 2020; 149 minut

Scenarij: Mohammad Rasoulof; igrajo: Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shoorian, Kaveh Ahangar, Alireza Zareparast, Salar Khamseh, Kaveh Ebrahim, Pouya Mehri, Darya Moghbeli, Mahtab Servati, Mohammad Valizadegan, Mohammad Seddighimehr, Zhila Shahi, Baran Rasoulof, Reza Bahrami; festivali, nagrade (izbor): Berlin 2020 (zlati medved);  distribucija: Fivia d. o. o.

Štiri zgodbe na temo smrtne kazni so iranskemu režiserju Mohammadu Rasoulofu prinesle zlatega medveda za najboljši film na Berlinalu (2020).
V današnjem Iranu se štirje posamezniki vsak na svojem koncu znajdejo v razcepu med izvrševanjem črke zakona in sočutjem do sočloveka. Hashmat je družinski oče, čigar služba je v popolnem nasprotju s toplino, s kakršno je obdan v domačem krogu. Pouya je vojak, ki so mu naročili, da mora obesiti ujetnika, a mu vest ne dovoli, da bi sledil ukazu. Spet drugje vojak Javad tridnevni dopust preživlja z dekletom, a njegova služba vse bolj ogroža njuno skupno prihodnost. In na koncu je tu še Darya, ki se kljub miroljubni naravi sooča s temačno družinsko skrivnostjo. Ti protagonisti s svojimi dejanji odločijo, kako njihova okolica ohrani nekatere najpomembnejše človeške vrednote.

 

Filmi abonmaja Liffe po Liffu tudi v videoteki DKino televizije Telekoma Slovenije

Naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je že 25 let ponosni glavni pokrovitelj Liffa, so filmi letošnjega abonmaja Liffe po Liffu (razen filma Švic) na voljo v videoteki DKino.
Filmi so v videoteki DKino na voljo v kategoriji LIFFE PO LIFFU. Cena za film je 6,90 evra, kar je enako ceni nakupa v spletni trgovini Cankarjevega doma. Nakup filma v videoteki DKino se obračuna na mesečnem računu za komunikacijske storitve.

Če boste filme kupili v spletni trgovini Cankarjevega doma, kod, ki jih ob tem prejmete, v videoteki DKino ne morete izkoristiti

 

 

 

 

 

Zlo ne obstaja (Sheytan vojud nadarad)

Od 1. do 8. aprila 2021 od 00.00 do 23.59
Več terminov

6,90 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI