Pretekli dogodek
18. okt. 2023 19:30

Ana Krapež, klarinet & Stanislav Krutilov, klavir & Klavirski trio TRN

V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Ana Krapež, klarinet
Stanislav Krutilov, klavir
*
Klavirski trio TRN 
Rebeka Dobravec, klavir; Neža Nahtigal, violina; Tara Korica, violončelo

Spored:
Francis Poulenc, Sonata za klarinet in klavir
Blaž Pirnat, Spomin na pomlad
Philipe Gaubert, Fantazija za klarinet in klavir
*
Joseph Haydn, Trio št. 39 v G-duru (Hob. XV/25), "Gypsy"
Klara Mlakar, Under your skin ...
Edvard Grieg, Andante con moto v c-molu
 

Ana Krapež (2005) je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina pri prof. Aleksandru Miklavcu. Že takrat se je začela udeleževati mednarodnih tekmovanj in prejela dve srebrni plaketi. Šolanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Andreja Zupana, kjer trenutno obiskuje četrti letnik. Udeležila se je državnega tekmovanja TEMSIG 2022, kjer je prejela zlato plaketo, in mednarodnih tekmovanj, kot so Citta di Carlino (2021), Emona (2023), Davorin Jenko v Beogradu (2023), Woodwind&Brass Varaždin (2023), Giovanni Musicisti-Citta di Treviso (2023), na katerih je osvojila eno drugo nagrado in štiri zlate plakete, na zadnjem v Trevižu pa je poleg zlate plakete osvojila tudi absolutnih 100 točk. Od leta 2014 je tudi članica Pihalnega orkestra Vrhpolje pod mentorstvom trobentača in dirigenta Matjaža Medena. 

Pianist Stanislav Krutilov je srednjo glasbeno šolo z odliko končal v rodni Samari v Rusiji, kjer je kot solist večkrat nastopal s tamkajšnjimi simfoničnimi orkestri-s filharmonijo, opero in orkestrom samarske srednje glasbene šole. Stanislav Krutilov je večkratni dobitnik nagrad na klavirskih tekmovanjih v Samari, najbolj odmevni sta nagradi s tekmovanja za najboljšo izvedbo koncerta z orkestrom(2001) ter s tekmovanja Muravjova (2003). Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak diplomiral z najvišjo oceno Summa Cum Laude. V sezoni 2008 je z orkestrom RTV Ljubljana izvedel Koncert za klavir in orkester Aleksandra Skrjabina in za izvedbo prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

*

Klavirski trio TRN skupaj ustvarja od leta 2019 pod mentorstvom prof. Janeza Podleska v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani. V okviru cikla Solo e da Camera so glasbenice tria nastopile v letih 2021 in 2023. Septembra 2021 so se predstavile tudi v Bruslju. Leta 2022 so se udeležile mojstrskega tečaja AMA na Dunaju, ki sta ga vodila Jean-Bernard Pommier in Olga Martinova. Nastopile so v Mozarthaus Vienna. Po samostojnih koncertih v Ljubljani, okolici Maribora in na Ptuju, so sezono 2021/2022 sklenile s koncerti v organizaciji Glasbene Mladine Slovenije – v Kopru, Celju in Ljubljani. Koncert, ki je potekal v Slovenski Filharmoniji, je bil radijsko sneman, posnetek je bil predvajan na radiu Ars.

Marca 2023 so se udeležile mednarodnega tekmovanja Ilmari Hannikainen na Finskem, kjer so se uvrstile v polfinale. V sezoni 2022/2023 so se predstavile na dogodkih v organizaciji MOL, Akademije za glasbo ter italijanskega festivala Nei Suoni Dei Luoghi. Na oder prinesejo nasmeh in dobro voljo ter poslušalca prepričajo s poglobljeno interpretacijo.
 

Ana Krapež, klarinet & Stanislav Krutilov, klavir & Klavirski trio TRN

18. okt. 2023 19:30
18. okt. 2023 19:30
Več terminov

6,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI