Pretekli dogodek
5. dec. 2023 20:00

Astrid-

Astrid-, harfa, glas; Tomaž Zupančič, klaviature, električna kitara, bas; Luka Flegar, električna kitara, bas; David Nik Lipovac, bobni 

Astrid- / Astrid Ana Kljun je slovenska alter pop izvajalka, pevka, harfistka, plesalka ter režiserka in producentka videospotov. Na slovenskem glasbenem prizorišču se je prvič predstavila leta 2019 s skladbo Coconut, sledili sta ji še Sing to Me in Črno pero, vse tri pa so bile ustvarjene v sodelovanju z Janijem Hacetom in Martinom Štibernikom. 

Od leta 2020 sodeluje s producentom, multiinštrumentalistom in rednim članom zasedbe MRFY, Tomažem Zupančičem, s katerim sta v zadnjih letih izdala single Stanovanje, DEVOJKE, Kostarika in Hey, Julie, v juliju pa EP Triptich, ki vsebuje tri skladbe, Seme, Berlin in Kostarika. Slednja je med 326 skladbami nagrade Milana Mladenovića prišla med pet najboljših. 

Marca letos se je prvič predstavila v bendovski zasedbi štirih glasbenikov na festivalu MENT in bila na spletnem portalu Europavox izbrana med deset najboljših izvajalcev v maju. Septembra se je bend predstavil tudi na festivalu Waves na Dunaju, v delegaciji treh slovenskih glasbenih skupin. 

Astrid Ana Kljun je leta 2019 magistrirala iz opernega petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri redni profesorici Piji Brodnik. Na Akademiji je pri redni profesorici Mojci Zlobko Vajgl študirala tudi harfo.

Zasedba se bo predstavila z naborom skladb iz prejšnjih obdobij ustvarjanja, s skladbami z EP-ja Triptich ter skladbami s prihajajočega albuma 18:48. Večer bo žanrsko pester, teatralen in navdihujoč. 

Astrid-

5. dec. 2023 20:00
5. dec. 2023 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI