15. maj 20:00

Beethovnov orkester iz Bonna

Dirigent: Dirk Kaftan

Solist: Daniel Lozakovich, violina

Program:
Jörg Widmann, Con brio, koncertna uvertura
Felix Mendelssohn, Koncert za violino in orkester v e-molu, op. 64
*
Ludwig van Beethoven, Simfonija št. 7 v A-duru, op. 92
 

Orkester z več kot stoletno tradicijo (1907) in gonilna sila glasbenega življenja v Beethovnovem mestu je prejemnik laskave nagrade Evropske kulture in naziva ambasador dobre volje Združenih narodov za podnebne spremembe (2021). Nizu imenitnih glasbenikov (Richard Strauss, Max Reger, Paul Hindemith ...), ki so ga v minulem stoletju vodili, se je leta 2017 kot glasbeni direktor pridružil Dirk Kaftan, odličnost sodelovanja pa so okronali s prestižno nagrado opus klassik 2020 (za posnetek Beethovnovega Egmonta).

Repertoar orkestra je razvejan in raznovrsten, od opere do simfonizma, od stare do sodobne glasbe. S premišljeno zasnovanim programom vabi v družbo tudi ljubljansko občinstvo: eden najbolj izvajanih živečih skladateljev Jörg Widmann se je s skladbo Con Brio poklonil Beethovnovi 7. simfoniji, Mendelssohnova violinska klasika pa bo zazvenela v interpretaciji virtuoza Daniela Lozakovicha, ki je pri petnajstih letih postal najmlajši član prestižne družine umetnikov založbe Deutsche Grammophon. 
 

Beethovnov orkester iz Bonna

15. maj 20:00
Več terminov

35,00 | 46,00 | 60,00 | 67,00 EUR

30,00 | 42,00 | 56,00 | 62,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Koncert z odmorom predvidoma traja uro in petinštirideset minut.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI