Pretekli dogodek
15. okt. 2023 19:30

Cristina Branco

Grandiozen tradicionalni fado za vse čase vseh generacij

Cristina Branco, glas; Bernardo Couto, portugalska kitara; Luís Figueiredo, klavir; Bernardo Moreira, kontrabas

Zdi se neverjetno, da smo v Sloveniji slišali in videli prav vse zvezdnice fada razen Cristine Branco, ki pa je med vsemi najdejavnejša, saj bo to jesen izdala že svoj osemnajsti album. In če povemo, da je bil njen album Menina – v izjemni konkurenci – razglašen za album leta 2016 na Portugalskem, potem je jasno, da gre za umetnico, ki najbolje nadaljuje tradicijo fada in mu daje svoj značilni pečat.
Cristina Branco je s svojim globokim glasom in izjemno muzikalnostjo očarala občinstvo po vsem svetu. Z uspešno potjo, ki traja več kot dve desetletji, je Branco izdala številne uspešne albume, ki poslušalce očarajo s svojimi edinstvenimi interpretacijami tradicionalnega fada in raziskovanjem sodobnih glasbenih izrazov. Branco, ki je priznana po svoji izjemni umetnosti, je požela mednarodno priznanje in se uveljavila kot ena vodilnih umetnic v svetu fada.

Na novem albumu Mãe (mati) Cristina Branco podaja ganljiv poklon tej simbolični glasbeni zvrsti, ki je globoko zakoreninjena v portugalski kulturi. Mãe predstavlja osupljivo glasbeno mojstrovino, v kateri Branco posoja svoj značilni in ekspresivni glas različnim priznanim skladateljem, kakor je to njena umetniška tradicija. To izstopajoče delo vabi občinstvo na poglobljeno potovanje ponovnega odkrivanja in izumljanja fada ter se poglablja v njegove globoke čustvene globine in občutljive nianse.

Mãe oživi na odru z Branco in njenim predanim triom glasbenikov. Bernardo Couto na portugalski kitari, Luís Figueiredo na klavirju in Bernardo Moreira na kontrabasu se v to glasbeno mojstrovino zlijejo z živahno energijo in ustvarijo čarobno zvočno potovanje.

 

Mãe je pot vračanja domov. Resnica je, da se še nikoli nisem tako poglobila v tradicionalni fado kot tukaj. Ali je to 'the' fado ali moj fado, ne vem, je pa v procesu učenja in odkrivanja poti, na kateri je bil zgrajen album.
Cristina Branco

Cristina Branco

15. okt. 2023 19:30
15. okt. 2023 19:30
Več terminov

18,00 | 22,00 | 27,00 | 32,00 EUR

16,00 | 20,00 | 25,00 | 30,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI