Pretekli dogodek
5. dec. 2023 19:30

Duo Zorec-Barbo & Žiga Čopi, tenor

Pevski večer
V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Žiga Čopi, tenor
Beata Ilona Barcza, klavir
*
Duo
Katarina Zorec, sopran
Peter Barbo, klavir

Spored:

Robert Schumann, Dichterliebe: I–IV, XII (Pesnikova ljubezen)
I. Im wunderschönen Monat Mai (V lepem mesecu maju)
II. Aus meinen Tränen sprießen (Moje solze tečejo)
III. Die Rose, die Lilie, die Taube, die Sonne (Vrtnica, lilija, golob, sonce?)
IV. Wenn ich in deine Augen seh (Ko te pogledam v oči)
XII. Am leuchtenden Sommermorgen (V svetlem poletnem jutru)

Richard Strauss, Allerseelen (Dan vseh duš)
Zueignung (Predanost)

Roger Quilter, 
By the Sea (Ob morju)
Take, oh take those lips away (Vzemi, oh vzemi te ustnice stran)

Ralph Vaughan Williams, 
Silent Noon (Tiho poldne)

Benjamin Ipavec, 
Mak žari
Ciganka Marija
 
Fran Gerbič, 
Chanson
Kam?

Lucijan Marija Škerjanc,
Počitek pod goro
Vizija

*
Clara Schumann (1819–1896):
Sechs Lieder, op. 13 (Šest pesmi)
Ich stand in dunklen Träumen (Stala sem v temnih sanjah) (Heinrich Heine)
Sie liebten sich beide (Ljubila sta eden drugega) (Heinrich Heine)
Liebeszauber (Čarovnija ljubezni) (Emanuel Geibel)
Der Mond kommt still gegangen (Mesec tiho vzhaja) (Emanuel Geibel)
Ich hab' in deinen Auge (V tvojih očeh sem videla) (Friedrich Rückert)
Die stille Lotosblume (Tihi lokvanj) (Emanuel Geibel)


Hugo Wolf (1860–1903): 
Izbrani samospevi na poezijo Eduarda Mörike:
Nimmersatte Liebe (Nepotešljiva ljubezen), Mörike-Lieder, št. 9 (Eduard Mörike)
Verborgenheit (Skritost), Mörike-Lieder, št. 9 (Eduard Mörike)
Er ist's (To je on), op. 79, št. 23 (Eduard Mörike)

Tilen Slakan (1993):
Eno, drugo (Jakob Barbo)
Ko te ni (Jakob Barbo)
Ko sva sama (Ciril Zlobec)
 

Žiga Čopi, po srednješolski izobrazbi klasični kitarist, ki študira kompozicijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani, se je leta 2019 začel učiti petje na KGB Ljubljana pri profesorici Editi Garčević Koželj. Hitro se je uveljavil kot eden najobetavnejših mladih pevcev doma in v tujini, kar dokazujejo številne nagrade na mednarodnih pevskih tekmovanjih in prvo mesto na 51. tekmovanju mladih glasbenikov RS. V tekočem letu se je udeležil mojstrskega tečaja v Nemčiji in na Poljskem, na povabilo pevke Katherine Haataja je izvedel solistični recital v Črni gori. Sodeloval je s številnimi priznanimi pevci in profesorji, med katerimi so Topi Lehtipuu, Snežana Nena Brzaković, Dearbhla Collins in drugi. Med študijem pri profesorju Urošu Rojku je bilo njegovo delo, komponirano za ansambel Airborne Extended z Dunaja, izvedeno tudi na zaključku festivala Slovenski glasbeni dnevi v Ljubljani. Trenutno študira v razredu profesorja Vita Žuraja. Sodeloval je tudi z enim najbolj priznanih ansamblov za sodobno glasbo Ensemble Modern iz Frankfurta. Leta 2023 je prejel Škerjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana kot priznanje za izjemne študijske dosežke.

Beata Ilona Barcza je pianistka in komorna glasbenica iz Madžarske. Magisterij je zaključila na Univerzi v Pécsu na Akademiji za glasbo in vizualno umetnost (2013). Med šolanjem se je udeležila veliko tekmovanj, na katerih je osvojila številne prve nagrade. Kot pianistka je redno nastopala na recitalih v Narodnem gledališču Pécs skupaj s sopranistko Marianno Váradi. Na Madžarskem se je tri leta dodatno izobraževala v igranju čembala. Na povabilo Malcolma Bilsona se je v Ithaci (ZDA) udeležila njegovega mojstrskega tečaja fortepiana, v Ljubljani pa mojstrskega tečaja za »pedalflügel« Daliborja Miklavčiča. Leta 2015 se je preselila v prestolnico, po prejetju štipendije za študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Jasminke Stančul. Kot pianistka je sodelovala na mojstrskih tečajih Vasilija Meljnikova, Žige Branka, Roka Zgonca, Lane Trotovšek (violina), Jake Stadlerja (violončelo), Edite Garčević Koželj (petje), Pie Brodnik, Marianne Váradi (petje) in Andreja Zupana (klarinet). V Slovenski filharmoniji je večkrat nastopala v različnih sodobnih glasbenih projektih. V komornih zasedbah je koncertirala po Sloveniji, Avstriji, Švici, Hrvaški in Srbiji. Trenutno dela kot korepetitorka violine na AG v Ljubljani.

*

Katarina Zorec je sopranistka, prihaja iz Ivančne Gorice. Je študentka prvega letnika magistrskega študija na Akademiji za glasbo UL. Študira operno petje v razredu redne profesorice Pie Brodnik. Glasbeno pot je začela v Glasbeni šoli Grosuplje, pod mentorstvom Polone Kopač Trontelj. Udeležila se je tekmovanj mladih pevcev v Italiji, na Hrvaškem in v Srbiji, kjer je leta 2019 prejela prvo nagrado na Mednarodnem tekmovanju solo pevcev Vera Kovač Vitkai v Novem Sadu. Pevsko znanje redno izpopolnjuje na mojstrskih tečajih petja pri Editi Garčević Koželj, Ewi Biegas, Štefici Grasselli, Hansu Adolfsenu idr. Leta 2022 je pod mentorstvom profesorice Pie Brodnik dosegla drugo mesto na državnem tekmovanju mladih glasbenikov TEMSIG. Projektno sodeluje v Zboru SNG Opera in balet Ljubljana in v Zboru Slovenske filharmonije. Januarja 2023 se je prvič predstavila kot solistka na odru SNG Opera in balet Ljubljana v projektu Mini opere III v produkciji Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Aprila 2023 se je predstavila z recitalom samospevov v ciklu Solo e da camera Akademije za glasbo. Dejavno sodeluje v različnih komornih sestavih in sodeluje na različnih prireditvah in koncertih, prireja samostojne recitale ter se izobražuje na različnih seminarjih.

Peter Barbo se je začel učiti klavir petleten pri profesorici Lidiji Andabaka. Nižjo glasbeno šolo je končal na Glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri prof. dr. Radovanu Škrjancu, pri katerem je učenje nato tudi nadaljeval zasebno. Leta 2017 se je vpisal na Oddelek za glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo v Ljubljani in obiskoval pouk klavirja v razredu prof. Marte Kržič. Od leta 2019 študira klavir v razredu profesorice Tatjane Ognjanovič. Po diplomi leta 2022 nadaljuje študij na magistrski stopnji. Dodatno se je izobraževal pri različnih mednarodno uveljavljenih pianistih, kot so: S. Trpčeski, A. Delle Vigne, L. Pogorelić, P. Donohoe, P. Iannone in Đ. Tikvica. Zdaj študira v okviru izmenjave Erasmus+ na Mozarteumu v Salzburgu v razredu prof. Petra Langa. Nastopal je na številnih domačih in mednarodnih glasbenih festivalih, kot so: koncerti dunajske Gesellschaft für Musiktheater, Festival Up-to-Penice in Festival del Ridotto, Festival Ljubljana, Mozartovi družinski dnevi, koncertni cikel Ob klavirju, Imago Sloveniae idr. Leta 2023 je z izvedbo Koncerta za klavir in orkester v G-duru M. Ravela s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija debitiral v Slovenski filharmoniji.

Duo Zorec-Barbo & Žiga Čopi, tenor

5. dec. 2023 19:30
5. dec. 2023 19:30
Več terminov

6,00 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI