Pretekli dogodek
16. feb. 2022 19:30

Ana Dolžan, violina & Tim Jančar, klavir - prestavljeno na jesen

Izbranci avdicije
V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Ana Dolžan, violina
Tim Jančar, klavir  

Ana Dolžan (roj. 1992) je študirala violino na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Primoža Novšaka in junija 2018 magistrirala s posebno pohvalo - diploma summa cum laude. Specializirani študij sedaj nadaljuje v Zürichu pri prof. Andreasu Jankeju. Pogosto sodeluje v različnih komornih sestavih, redno kot prva violina godalnega seksteta in članica Tria Ad hoc. Kot solistka je doma in v tujini večkrat nastopila z Godalnim orkestrom Arseia, Obalnim komornim orkestrom, Komornim orkestrom Akademije za glasbo, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor in Orkestrom Slovenske filharmonije. V aprilu 2018 se je v Orkestru Slovenske filharmonije zaposlila kot prva violina tutti, od oktobra 2018 dalje pa deluje kot njihova koncertna mojstrica. Za svoje dosežke na področju glasbe je prejela priznanje Občine Škofja Loka in dve študentski Prešernovi nagradi.

Tim Jančar (roj. 1993) je svojo glasbeno pot začel na Nižji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Damjani Cvetko. Šolanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana - smer klavir in glasbeni stavek, leta 2018 pa je s posebnim priznanjem - diploma summa cum laude magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Tatjani Ognjanovič. Podiplomski študij nadaljuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Je nagrajenec več državnih in mednarodnih tekmovanj, za svoje dosežke je med drugim leta 2013 prejel Škrjančevo nagrado, leta 2017 pa študentsko Prešernovo nagrado. Kot solist je nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Komornim orkestrom Giuseppe Tartini in Orkestrom Slovenske filharmonije, v aprilu pa bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma z Orkestrom Akademije za glasbo izvedel Tretji klavirski koncert Sergeja Rahmaninova.
Skupno glasbeno pot sta z Ano začela leta 2015 v Triu Ad hoc z violončelistom Izakom Hudnikom. Od tedaj nadaljujeta s skupno igro in se veselita nadaljnjega skupnega ustvarjanja.

Ana Dolžan, violina & Tim Jančar, klavir - prestavljeno na jesen

16. feb. 2022 19:30
16. feb. 2022 19:30
Informacije in vračilo kupnine: vstopnice@cd-cc.si
Več terminov

5,00 EUR

18. jun. 19:30

Zatirani in njihove sanje

Letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani
Dirigentka: Rahela Durič

Družbenokritični večer bo predstavil glasbo, ki opisuje in izraža stisko ter sanje zatiranih: skladbe, ki skozi zgodovino in današnji čas izražajo kritiko moči in nadvlade, postavljajo pod vprašaj družbene norme ter opevajo svobodno, nezlomljivo moč človekove volje. Spored bo vključeval vsebinsko povezane skladbe iz zborovske zakladnice, ob tem pa predstavil novitete, napisane prav za ta večer. 
 

Zatirani in njihove sanje

18. jun. 19:30
Več terminov

12,00 | 15,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
Ogled je na voljo do 30. 5. do 23:00

Letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani (premierno predvajanje posnetka)

Tehnične težave smo odpravili. Zahvaljujemo se za potrpežljivost in razumevanje.
Zaradi današnjih težav bo posnetek na voljo do nedelje, 30. 5., do 23. ure.

Letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani
5 do 100
Zborovodja: Jerica Bukovec  
 

Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani pod vodstvom dirigentke Jerice Bukovec letos praznuje že 95. obletnico delovanja. Letni koncert zaradi tega nosi pomenljiv naslov »5 do 100«. To bo prvi koncert zbora v letošnji pevski sezoni, saj je morala zasedba zaradi epidemioloških ukrepov prekiniti izvajanje vaj v živo že v začetku oktobra 2020. Na koncertu bodo opazovali preplet skladb iz vseh glasbenih obdobij, ki so jih napisali tako tuji kot domači skladatelji, med katerimi bo zbor predstavil tudi noviteto mladega skladatelja Leona Firšta. Glasbeniki Janez Jocif, Marjanca Jocif, Franci Krevh, Izidor Erazem Grafenauer in Tilen Udovič nas bodo skupaj s pevci popeljali nazaj v srednji vek. Na koncertu bosta sodelovala tudi violončelistka Katarina Kozjek in organist Tomaž Sevšek Šramel. 

Vstopnice za dostop do e-dogodka so na voljo v spletni trgovini Cankarjevega doma. Po potrditvi nakupa se bo e-dogodek pojavil v vaši košarici in v polju Moji nakupi, od koder bo ob napovedanem času tudi predvajan.

Izvedbo koncerta omogočajo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, ŠOU, Inotherm d.o.o., Krka d.d., Novo mesto

Letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani (premierno predvajanje posnetka)

Ogled je na voljo do 30. 5. do 23:00
Več terminov

8,00 EUR

Pretekli dogodek
2. dec. 2020 19:30

Eva-Nina Kozmus, flavta & Godalni kvartet Van Kuijk - odpovedano oz. prestavljeno

Skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve in začasno zaprli vse razstave.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
 
Godalni kvartet Van Kuijk
Nicolas van Kuijk, Sylvain Favre-Bulle,
violini
Emmanuel François viola
François Robin, violončelo

Program
Amy Beach, Tema z variacijami, za flavto in godalni kvartet
Joseph Haydn, Divertimento za flavto, violino, violo in violončelo v G-duru, op. 5/2, Hob II:G4
*
Felix Mendelssohn, Godalni kvartet št. 2 v a-molu, op. 13
Wolfgang A. Mozart, Kvartet za flavto, violino, violo in violončelo v D-duru, K 285

Leta 2012 osnovani Quatuor Van Kuijk z bliskovito hitrostjo osvaja svetovni glasbeni svet, občinstvo in kritike. Prvi francoski godalni kvartet z zmago na prestižnem mednarodnem tekmovanju Wigmorjeve dvorane (2015) potrjuje svojo odličnost tudi z naslovom BBC-jevih umetnikov nove generacije (2015–17) in uvrstitvijo na ugleden seznam vzhajajočih zvezdnikov organizacije evropskih koncernih dvoran v okviru programa ECHO (2017–18).

V širok barvni spekter godal pogosto povabijo različne mednarodno uveljavljene inštrumentaliste. Na domačih prizoriščih se jim bo tokrat pridružila strastna flavtistka Eva-Nina Kozmus, solistka Opernega orkestra Limoges v Franciji in edina slovenska zmagovalka prestižnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki (Dunaj, 2010). Vrhunski interpretki je irski skladatelj Sam Perkin posvetil skladbo Eva, zanjo napisane skladbe domačih avtorjev so izdane v zbirki Razpoloženja. 

Ubrana blagozvočnost flavte in godal – priljubljen medij poznega 18. stoletja je veliko let pozneje navdahnil tudi Amy Beach, pionirko med ameriškimi skladateljicami in nacionalni simbol ženske ustvarjalnosti.

Vsi štirje glasbeniki prispevajo k pisani barvni paleti, preciznemu stapljanju in, kjer je ustrezno, občutku igrivosti – zato so ti dobro premišljeni, resni nastopi tako iskrivi.
Guardian

Izjemno nadarjena in muzikalna Eva-Nina Kozmus se ponaša z briljantno tehniko, lepoto tona in fraziranja, njen nastop je zanesljiv in temperamenten.
Klasika.hr

Eva-Nina Kozmus, flavta & Godalni kvartet Van Kuijk - odpovedano oz. prestavljeno

2. dec. 2020 19:30
2. dec. 2020 19:30
Več terminov

18, 24 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
11. maj 2021 19:30

Ansambel Albana Berga z Dunaja (Alban Berg Ensemble Wien) - odpovedano

Abonma za sezono 2020/21 smo odpovedali, saj epidemiološke razmere pri nas in po svetu ne omogočajo mednarodnih gostovanj.
Več >>

 

Skladno z ukrepi in odloki Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve. V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
Sebastian Gürtler, Régis Bringolf, violini; Subin Lee, viola; Florian Berner, violončelo; Silvia Careddu, flavta; Alexander Neubauer, klarinet; Ariane Haering, klavir


Program
Johannes Brahms, Trio za klarinet, violončelo in klavir v a-molu, op. 114
Arnold Schonberg, Komorna simfonija št. 1 v E-duru, op. 9 (avtorizirana priredba za flavto, klarinet, violino, violončelo in klavir Antona Weberna)  
*
Gustav Mahler, Adagio iz Simfonije št. 10 (priredba Martyn Harry)

Umetniška in poustvarjalna vizija, odprtost do vsega inovativnega in edinstvena inštrumentalna zasedba so temelji Ansambla Albana Berga z Dunaja, ki oživlja miselnost Druge dunajske šole. V nekonvencionalnem sestavu ansambla so odrsko rutinirani glasbeniki: člani priznanega godalnega Kvarteta Huga Wolfa in uveljavljeni dunajski inštrumentalisti. Ansambel vsako leto predstavlja serijo lastnih koncertov v Brahmsovi dvorani dunajskega Glasbenega združenja, leta 2018 pa je osnoval festival komorne glasbe BERGfrühling ob Osojskem jezeru, kjer je bilo počitniško domovanje Bergove družine.

Ansambel se slogovno ne omejuje ter zajema iz širokega vira komorne glasbe nekoč in danes. Z odkritim in doslednim, a poetičnim komuniciranjem ter v duhu Albana Berga, najbolj romantičnega iz slavne skladateljske trojice, vabi poslušalstvo na pot umetniškega odkrivanja preteklosti z zavezo prihodnosti.

V osrčju napovedanega programa je Schönbergovo zgodnje delo, v katerem se zrcalita skladateljeva želja po kontinuiteti in težnja po spremembah – v družbi poznoromantičnih skladateljev kot kažipotov prihodnosti velikemu inovatorju.

 

Sestav izbranih glasbenikov, zmagovalcev mednarodnih tekmovanj, ki igrajo v najodličnejših orkestrih Avstrije in Nemčije, je nedvomno eden velikih komornih ansamblov danes.
Yannick Eisenaecher
 

Dognan in jasen zvok, prežet z napetostjo, a nikoli vsiljiv ... vabljiva čistost, ki poslušalcu omogoča ponotranjenje glasbe.
Squire Artists

 

Ansambel Albana Berga z Dunaja (Alban Berg Ensemble Wien) - odpovedano

11. maj 2021 19:30
11. maj 2021 19:30
Več terminov

18,00 | 24,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
9. mar. 2021 19:30

Florian Boesch, bariton & Malcolm Martineau, klavir - odpovedano

Abonma za sezono 2020/21 smo odpovedali, saj epidemiološke razmere pri nas in po svetu ne omogočajo mednarodnih gostovanj.
Več >>

 


Skladno z ukrepi in odloki Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve.
V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
Program
Gustav Mahler, Pesmi za umrlimi otroki, za glas in klavir 
*
Preostali del programa bo objavljen pozneje.

Nepogrešljiva glasbenika najimenitnejših glasbenih prizorišč sodita v sam poustvarjalni vrh samospeva, nase pa sta pomembno opozorila že leta 2011 z emocionalno silovitim posnetkom Schubertovega Zimskega popotovanja: baritonist Florian Boesch, rezidenčni umetnik Koncertne hiše na Dunaju (2016/17), ki premika meje in konvencije klasičnega petja ob vizionarskem zavedanju tradicije, ter Malcolm Martineau, odlikovan s častnim redom britanskega imperija (2016) in med vodilnimi pevci zelo cenjen pianist, ki se ponaša z bogato diskografijo samospevov od Beethovna in Schuberta do Poulenca in Brittna.

Izjemen umetniški dvojec izkazuje osupljivo simbiotično partnerstvo glasu in klavirja, ki se na intimnem koncertnem odru zliva v poglobljeno pripovedovanje vsebinsko in slogovno različnih zgodb. V raziskovanju razpoloženjsko razvejanega repertoarja obljubljata večer, ujet v čustveni vrtinec Mahlerjeve, v zvočni svet subtilnih barv in odtenkov poglobljene uglasbitve Rückertovih pretresljivih žalostink – cikel, ki nesluteno napoveduje skladateljevo osebno družinsko tragedijo, je sicer uveljavljen predvsem v orkestrski različici.

 

Pronicljivo fraziranje ter izbran barvni razpon ekspresivnega in dovršenega pripovedovalca Boescha se odlično ujameta z Martineaujevo virtuozno in popolnoma usklajeno spremljavo.
BBC Music Magazine
 

Izostreno prefinjen pianizem Malcolma Martineauja, ki ga odlikujeta dinamično niansiranje in vznemirljivo tempiranje, ... podaja novi definiciji pojmov 'spremljava' in 'partnerstvo'.
The Herald
 

Florian Boesch, bariton & Malcolm Martineau, klavir - odpovedano

9. mar. 2021 19:30
9. mar. 2021 19:30
Več terminov

18,00 | 24,00 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

V sodelovanju s spevSLAM
 

9. jun. 2021 19:30

SOS 5: Stare novice

Orkester Slovenske filharmonije

Dirigent: Titus Engel
Solista: Dietrich Henschel, bariton; Tomaž Sevšek, orgle

Spored: 

Primož Ramovš: Concerto da camera za orgle in godala
Rebecca Saunders: Sledi
Mauricio Kagel: …, 24. xii 1931 - Popačene novice za bariton in instrumente
 

Zadnji koncert Sodobnih orkestrskih skladb bo Orkester Slovenske filharmonije izvedel pod vodstvom dirigenta Titusa Engela, ki ga je revija Opernwelt leta 2020 imenovala za dirigenta leta. Koncert bodo začeli z delom slovenskega skladatelja Primoža Ramovša, ki velja za enega najzvestejših in najzgodnejših privržencev glasbenega modernizma na Slovenskem. Ramovš je zapustil velik skladateljski opus, v katerem najdemo tudi številna dela za orgle, ki jih je rad združeval z različnimi instrumentalnimi zasedbami. Prav takšna pa je tudi prva skladba sredinega koncerta, Concerto da camera za orgle in godala iz leta 1995.

Čeprav Rebecca Saunders prihaja iz Velike Britanije, sta njen glasbeni jezik zaznamovala študij in življenje v Nemčiji. Še posebej plodno je bilo delo z mentorjem, nemškim skladateljem Wolfgangom Rihmom. Na koncertu bomo slišali njeno skladbo Sledi iz leta 2006. Delo je krstno izvedel Simfonični orkester Severnonemškega radia.

Zadnja skladba koncerta  …, 24. 12. 1931, Popačene novice za bariton in instrumente argentinskega skladatelja Mauricia Kagla je naročilo Zahodnonemškega radia ob skladateljevi šestdesetletnici. Delo je nekakšen pesemski cikel za bariton in komorno instrumentalno spremljavo. Besedilo je sestavljeno iz izrezkov časopisnih člankov, ki so izšli 24. decembra 1931, na dan skladateljevega rojstva in prikazujejo številne katastrofe in politične igre. Orkestru se bo pridružil baritonist Dietrich Henschel, reden gost najprestižnejših opernih hiš, hkrati pa tudi cenjen interpret samospevov in oratorijske glasbe. Njegov repertoar sega od Monteverdija do sodobnih del.

Koncert bo predvajan tudi v živo na spletni strani Slovenske filharmonije: www.filharmonija.si.

SOS 5: Stare novice

9. jun. 2021 19:30
9. jun. 2021 19:30
Več terminov

Vstopnice: blagajna Slovenske filharmonije, med delavniki od 11. do 13. ure in od 15. do 17. ure ter uro pred prireditvijo.

25. mar. 2021 19:30

FKK 4: Poročna glasba

Orkester Slovenske filharmonije
Dirigent in violina: Gordan Nikolić

Program:
Joseph Haydn, Koncert za violino in orkester v C-duru, Hob. VIIa:1
Giuseppe Tartini, Koncert za violino v a-molu
Wolfgang Amadeus Mozart, Serenada št. 7 v D-duru, K. 250, »Haffner«

 

Orkester Slovenske filharmonije in eden vidnejših violinistov svoje generacije ter glasbeni vodja Gordan Nikolić bosta četrti večer Filharmoničnih klasičnih koncertov odprla s Koncertom za violino in orkester v C-duru, Hob. VIIa: 1 Josepha Haydna. Delo naj bi bilo napisano leta 1765 in ima tri stavke, v katerih skladatelj združuje prvine baroka in klasicizma. Violina bo imela glavno besedo tudi v drugi skladbi sporeda. Giuseppeja Tartinija lahko štejemo za virtuoza svojega časa. Poleg tega, da je bil izvrsten violinist, je slovel tudi kot odličen pedagog in skladatelj. Koncert za violino in godala v A-duru, D. 92 je le ena izmed skladb, ki jih najdemo v njegovem opusu. Nadarjen violinist pa je bil tudi skladatelj zadnje skladbe, Wolfgang Amadeus Mozart. Koncert bo zaokrožila njegova Serenada št. 7 v D-duru, K. 250, »Haffnerjeva«, ki je po svoji naravi priložnostna skladba. V poznem 18. stoletju so bile serenade večinoma namenjene zabavi in praznovanjem.

V živo na www.filharmonija.si.
 

FKK 4: Poročna glasba

25. mar. 2021 19:30
25. mar. 2021 19:30
Več terminov

Spletni koncert

Pretekli dogodek
23. maj 2020 19:30

Kontrasti strasti

Letni koncert APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani
Dirigentka: Jerica Bukovec

Brez zime ni poletja, brez dneva noči, brez dežja sonca in brez žalosti smeha. Človek živi in čuti dvojno življenje, življenje razlik, sprememb in kontrastov. Zakaj bi se torej v glasbi prepustili enoznačnosti in podobnosti? Letošnji letni koncert APZ Tone Tomšič ponuja prav to, hvalnico kontrastov, razlik in sprememb. Z željo razgrniti najlepše lastnosti zborovske glasbe smo pripravili zanimivo jukstapozicijo sodobnega in klasičnega v nepozabnem glasbenem večeru. Na njem boste imeli priložnost opazovati zgodovinski in muzikološki razvoj glasbenega izražanja brez suhoparnih predavanj in simpozijev, neposredno v glasbi. Večer bo ob kontrastni predstavitvi različnih zvrsti ponudil odlično priložnost za spoznavanje in uživanje v elementih vrhunske glasbe. Ustvarili bomo močno dialektično muzikološko okolje za občudovanje lepote zborovske glasbe, in upamo, da se nam v njem pridružite.

Večji del letnega koncerta bo sestavljal glasbeni program svetovne in domače zborovske glasbe, ki ga bo APZ Tone Tomšič julija izvedel na 29. Mednarodnem zborovskem tekmovanju Béla Bartók v madžarskem Debrecenu. Tekmovalnemu programu v znamenju sodobne zborovske glasbe bodo pevci ob bok postavili nekatere najprepoznavnejše slovenske zborovske klasike.
 

Kontrasti strasti

23. maj 2020 19:30
23. maj 2020 19:30
Več terminov

12, 15 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Pretekli dogodek
11. dec. 2019 19:30

Mladi mladim – Pevski večer

Marko Erzar, bariton; Tea Trifkovič, sopran
V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko


Marko Erzar, bariton
Ivan Pernicki, klavir
*
Tea Trifković, sopran
Ana Semič Bursać, klavir


Spored:
Robert Schumann (1810–56):
Dichterliebe (Pesnikova ljubezen), op. 48
16 samospevov na pesmi Heinricha Heineja, prepesnil Pavel Oblak

*

Clara Schumann (1819–96):
Šest samospevov na pesmi iz Jucunde Hermanna Rolletta, op. 23

Georg Friedrich Händel (1685–1759):
Credete al mio dolore (Verjemi moji bolečini), arija Morgane iz opere Alcina

Gaetano Donizetti (1797–1848): 
Prendi, per me sei libero (Vzemite, zame ste svobodni), arija Adine iz opere Ljubezenski napoj

Charles Gounod (1818–93):
Ah! Je veux vivre (Ah! Hočem živeti), arija Julije iz opere Romeo in Julija

 


Marko Erzar (1996) je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst, mag. art. V letu 2016 je nastopil v operi Le petit café Teje Merhar v sklopu projekta Akademije za glasbo Mini opere in v Fideliu L. v. Beethovna s SNG Opera in balet Ljubljana. Leta 2017 je debitiral v vlogah Sprecher in Papageno (zamenjava) v programu Lirične opere Studia Weimar v Čarobni piščali W. A. Mozarta. V letu 2018 je debitiral kot Gandalf v operi Hobit Deana Burryja, kot Smrt v operi Lenora Toma Kobeta, kot On v Pesmi o ljubezni Teje Merhar in kot Alvar v Les Indes galantes J. P. Rameauja pod vodstvom Muziektheater Transparant. Leta 2019 je sodeloval pri projektu Mini opere 2, v operi Gaja kot Samorog Matica Romiha in kot Stari mož v operi Stari ima vedno prav Tilna Slakana. V sklopu Akademije Berlinske opere pa je nastopil kot Don Giovanni v operi Don Giovanni W. A. Mozarta. Je prejemnik najvišjih nagrad na mednarodnih tekmovanjih (Novi Sad, Maribor, Novo mesto, Osijek). Udeležuje se seminarjev in mojstrskih tečajev pri priznanih pedagogih (Marcos Fink, Ludovic Tezier, Alessandro Corbelli, Silvana Bazzoni Bartoli), je prejemnik štipendije za nadarjene študente Mestne občine Ljubljana.

Pianist Ivan Pernicki je diplomiral na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se nato vpisal na podiplomski študij v La Schola Cantorum v Parizu. Med izobraževanjem je prejel številne nagrade, kot solist in komorni glasbenik redno nastopa po Evropi in v Združenih državah Amerike. Leta 2008 je bil povabljen h krstni izvedbi skladbe Erica Ewazana na Akademiji Juilliard v New Yorku. V naslednjih dveh letih je bil štipendist Mednarodnega pianističnega inštituta na Mannesovem kolidžu za glasbo v New Yorku. Snemal je za Hrvaško radiotelevizijo. V letih 2014 in 2018 se je z velikim uspehom predstavil kot koncertni pianist na več glasbenih akademijah v Združenih državah Amerike. Je prejemnik posebne nagrade za najboljšega vokalnega korepetitorja na tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu (2014). Leta 2016 je bil izbran za sodelavca na mojstrskem tečaju Poetry and Performance of the German Lied v organizaciji Inštituta Franza Schuberta v Badnu pri Dunaju. Od leta 2019 je uradni korepetitor Clarinet Festivala Gran Canaria International. Ivan Pernicki je koncertni pianist ter od 2015 umetniški sodelavec na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Glasbeni akademiji v Zagrebu na oddelku za solo petje.

 

Tea Trifković je pevsko pot začela pod mentorstvom prof. Saša Čana na glasbeni šoli Moste-Polje v Ljubljani. Leta 2015 je bila sprejeta na ugledno akademijo Visoka šola za glasbo Carla Maria von Webra v Dresdnu pri prof. Hendrikje Wangemann, kjer je 2019 diplomirala iz petja in še istega leta začela podiplomski študij opere. Od 2016 je štipendistka Mestne občine Ljubljana. Njeno glasbeno pot so spremljali izvrstni dosežki na pevskih tekmovanjih, med njimi: prva nagrada v prvi kategoriji na tekmovanju Lazar Jovanović v Beogradu leta 2014, prva nagrada v I. a kategoriji Bruna Špiler v Herceg Novem leta 2015 ter druga nagrada in drugo mesto v kategoriji I. b na mednarodem tekmovanju Giulio Perotti v oktobru 2017. Izpostaviti je treba še uvrstitev v finale in nagrado za najbolj obetavno mlado pevko na mednarodnem tekmovanju IMMLING 2019, drugo nagrado in zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG v kategoriji 2. a ter drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju Duschek-Wettbewerb v Pragi. Dodatno se izobražuje na seminarjih pri znanih profesorjih, kot so: Christiane Iven, Snežana Stamenković in Annemarie Zeller.

Ana Semič Bursać je glasbeno pot začela pri prof. Heleni Megušar, srednjo glasbeno šolo pa končala pod mentorstvom red. prof. Hinka Haasa. Leta 2013 je s pohvalo (summa cum laude) diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu zasl. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak, 2016 pa končala magistrski študij na Visoki šoli za glasbo v Baslu v razredu prof. Tobiasa Schabenbergerja. Za svoje dosežke je prejela Škerjančevo nagrado, ki jo podeljuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, ter Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na mednarodnih mojstrskih tečajih pri Igorju Lazku, Arbu Valdmi, Elisabeth Fister, Lászlu Baranyayu, Oliverju Kernu, Normi Fisher, Claudiu Martinezu Mehnerju, Nicholasu Hodgesu, Dmitriju Baškirovu in Aleksandru Madžarju.

 


 

Mladi mladim – Pevski večer

11. dec. 2019 19:30
11. dec. 2019 19:30
Več terminov

5 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI