2. okt. 2023 19:30

Ensemble Modern

Dirigentka: Lucie Leguay

Solistka: Nika Gorič, sopran

Program:
Petra Strahovnik, Q. M. (Kvantna mehanika) (2014) 
Vinko Globokar, Substitution anonyme (2007) 
Matej Bonin, TEHNO (2023, novo delo, poezija Ane Pepelnik) 
*
Nina Šenk, Stump the Guesser (2021) 
Vito Žuraj, Knjiga teles (2020, poezija Aleša Štegra) 


Pred izvedbo del Mateja Bonina in Vita Žuraja bosta pesmi, ki sta ju skladatelja uglasbila, prebrala njuna avtorja Ana Pepelnik (Tehno) in Aleš Šteger (Knjiga teles).

Ensemble Modern, estetsko poliglotski ambasador trendovskih zvočnih konceptov, že več kot štiri desetletja sodi med najbolj želene glasnike sodobne glasbe. Dvakratni nominiranec za grammyja, ki za dosego največje interpretacijske avtentičnosti deluje v tesnem sodelovanju s skladatelji, sledi načelu demokratičnosti; ta v polnem sijaju zasveti v ansamblovi programski širini: od glasbeno-gledaliških del, plesnih in multimedijskih projektov do komorne in orkestrske glasbe. 

Idejno izhodišče prihajajočega projekta je tradicionalni Frankfurtski knjižni sejem 2023, maniri, ki ga uresničujeta, pa beseda in ton častne gostje – Slovenije. Izjemen poklon slovenskemu sodobnemu glasbenemu prizorišču se zrcali v izključno slovenskem programu, ki bo še prej kot slovenski koncert premierno zazvenel pred zahtevnim mednarodnim občinstvom v nemškem Bambergu. Vseslovenskost zaokrožuje v svetu vse bolj prepoznavna sopranistka Nika Gorič, nagrajenka občinstva Festivala Mecklenburg-Vorpommern 2022. 
 

Image removed.

Ensemble Modern podpira Deutsche Ensemble Akademie preko mesta Frankfurt na Majni, zvezne dežele Hessen, Kulturne fundacije zveznih dežel, Fundacije GEMA in GVL.

Goethe-Institut je omogočil gostovanje Ensembla Modern v Sloveniji.

V sodelovanju z Narodnim domom Maribor in Javno agencijo za knjigo Republike Slovenije

g

  

m

  

s

  

j

 

Ensemble Modern

2. okt. 2023 19:30
2. okt. 2023 19:30
Več terminov

16,00 | 21,00 | 25,00 EUR

13,00 | 18,00 | 22,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI