Pretekli dogodek
23. jan. 2024 20:00

Fred Frith & Susana Santos Silva: Laying Demons to Rest

Susana Santos Silva, trobenta; Fred Frith, električna kitara

Srečanje dveh izjemnih glasbenikov, improvizatorjev dveh različnih generacij. Oba poznamo iz številnih zasedb in projektov ter medtem ko je Frith prav gotovo med najbolj kreativnimi živečimi glasbeniki, ki ga spremljamo že od sedemdesetih let (Henry Cow, Art Bears, Massacre, Skeleton Crew, Naked City, Fred Frith Guitar Quartet …), je Susana Santos Silva med najprodornejšimi glasbenicami mlajše generacije, ki se je proslavila tako s svojimi zasedbami kot s sodelovanjem v drugih zasedbah (Fire Orchestra, Anthony Braxton, Hamid Drake's Turiya …).

Duo Frith - Santos Silva ima dolgo brado. Potem ko sta se umetnika leta 2011 srečala na delavnici v Portu, je Susana sodelovala pri več Fredovih projektih. Najprej v kvartetu s Chrisom Cutlerjem in Heike Liss v Zagrebu; nato kot solistka, skupaj z Okkyung Lee, Lotte Anker in Christine Wodrascka, v TaTaTa z Big Bandom Hessische Rundfunk; ter pred kratkim na turneji s Fred Frith Triom in Heike Liss v Braziliji, Evropi in ZDA. Ko je festival Météo v Muhousu predlagal duo, se je to zdelo kot logičen naslednji korak in posnetek tega prvega koncerta na Radiu France, ki je pozneje izšel pri založbi Rogu'Art, je prejel odlične kritike. Ta turneja bo za Freda in Susano priložnost, da še naprej razvijata svoj globoki odnos in raziščeta neskončni potencial precej nenavadnega inštrumentalnega para.
 

Fred Frith & Susana Santos Silva: Laying Demons to Rest

23. jan. 2024 20:00
23. jan. 2024 20:00
Več terminov

12,00 EUR

8,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI