Pretekli dogodek
20. feb. 2024 20:00

Hamlet Express: Fantom svobode

Andraž Polič, glas; Miha Petrič, el. kitara; Gregor Cvetko, bas; Blaž Celarec, tolkala

Zasedba Hamlet Express, ki že dvajset let deluje s polno paro lokomotive pesnika in avtorja Andraža Poliča, bo predstavila že svoj šesti album Fantom svobode. Album je svojevrsten hommage svobodi in upornemu človeku, kar se izraža skozi poezijo avtorja in kitarista Andraža Poliča v virtuozno duhovitih aranžmajih »hamletovske« lokomotive, kjer Blaž Celarec na tolkalih, Gregor Cvetko na basu in Miha Petric na kitari polnijo kotle tega »fusion-šanson« kvarteta. 

Sam naslov Fantom svobode je nadaljevanje nadrealistične tradicije Luisa Buuela in eksistencializma A. Camusa, ki se vsebinsko upira vsakršni žanrski določitvi: glasba izhaja iz izvornega erosa skozi dinamiko rockovske energije ali poetične krhkosti.

Hamlet Express so original, živi glasbeno-poetični eros, ki v današnjem svetu simulakrov in umetne inteligence deluje brezkompromisno osvobajajoče in navdihujoče.

Hamlet Express: Fantom svobode

20. feb. 2024 20:00
20. feb. 2024 20:00
Več terminov

15,00 EUR

10,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI