15. dec. 16:00

Hrestač in jaz

Čaroben preplet animacij ter glasbe in plesa v živo za vse generacije  
Predstava je primerna za otroke od petega leta naprej. 

Pianistka in avtorica: Alexandra Dariescu
Režija: Nick Hillel
Umetniško vodenje in režija animacije: Adam Smith
Koreografinja: Jenna Lee
Balerina: Imogen-Lily Ash
Oblikovanje animacij: Yeast Culture
 

Doživite klasično božično zgodbo tokrat nekoliko drugače: vrhunska pianistka in balerina v interakciji z osupljivimi digitalnimi animacijami in projekcijami na prosojni gledališki tančici ustvarjata čarobni svet Mišjega kralja. 
Čudovite digitalne animacije, ki so bile za predstavo ročno izrisane, nas ob glasbeni spremljavi popeljejo v neskončen domišljijski svet, v katerem sobivajo balet, glasba, gledališče in film. Občinstvo postane del zgodbe, ki se izrisuje pred njihovimi očmi, ter nadene večni in priljubljeni pravljici novo preobleko. Hrestač, kakršnega še ni bilo. 

Predstavo, ki navdušuje vse generacije, je od premiere leta 2017 videlo že več kot sedemdeset tisoč gledalcev po vsem svetu; med drugim je gostovala v Dunajski koncertni hiši, na Festivalu Verbier, v Laeiszovi dvorani v Hamburgu, v Recitalni dvorani v Melbournu, v Šanghajskem velikem gledališču, v Dubajski operni hiši. Z naklonjenostjo jo je sprejela tudi strokovna javnost. 

Ustvarjalka predstave, pianistka Alexandra Dariescu, je iskana umetnica, ki redno nastopa s prestižnimi orkestrskimi sestavi, med drugimi z Londonskim filharmoničnim orkestrom, Francoskim nacionalnim orkestrom, Filharmoničnim orkestrom iz Osla in Sydneyjskim simfoničnim orkestrom. Njena diskografija obsega osem albumov, zadnjega pa je pri založbi Decca izdala skupaj s sopranistko Angelo Gheorghiu.

Hrestač in jaz

15. dec. 16:00
15. dec. 18:30
16. dec. 18:00
Več terminov

16,00 | 19,00 | 22,00 EUR

13,00 | 16,00 | 20,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.

Trajanje: 55 minut, brez odmora

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI