12. sep. - 28. nov. 2024

Odprti globus / Going Global

Umetnost milenijske generacije / Millennial generation art
Kuratorka: Katarina Hergouth, mag. um. zgod.

Razstava sodobne umetnosti bo na ogled postavila dela izbranih slovenskih umetnikov in umetnic, ki delujejo in živijo v tujini.

S svojim umetniških ustvarjanjem in deli so uspešno vpeti v mednarodno umetniško sceno ter prisotni na mednarodnem umetniškem trgu. Njihove umetniške prakse so precej različne, skupna rdeča nit med vsemi umetniki pa je, da vsi pripadajo t.i. milenijski generaciji ter da izhajajo iz Slovenije. Doma so večinoma pridobili prvotno umetniško izobrazbo (dodiplomski študij), šolanje na magistrski stopnji pa nadaljevali v tujini, kjer so nato tudi ostali ter se uspešno vključili v tamkajšnjo umetniško sceno.

Razstava bo na enem mestu ponudila ogled izbranih umetniških produkcij; z deli se bodo predstavili Katarina Caserman, Evgen Čopi Gorišek, Meta Drčar, Živa Drvarič, Katja Felle, Jure Kastelic, Gašper Kunšič, Dino Kužnik, Nana Wolke, Jana Zornik.

Odprti globus / Going Global

12. sep. - 28. nov. 2024
Več terminov

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI