Foto Peter Uhan
31. dec. 19:00

Janez Dovč & Sounds of Slovenia
Oj, ta noč, milobe polna*

Gostje Rudi Bučar, Sabina Cvilak in Laura Krajnc

*Oj, ta noč, milobe polna / Ivan Cankar / Erotika
 

Vabljeni na nepozaben silvestrski večer v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, kjer bo na predvečer novega leta zazvenelo ubrano sozvočje slovenske ljudske glasbe, poezije in sodobne glasbene ustvarjalnosti. Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča bo zasedba Sozvočij Slovenije (Sounds of Slovenia) postregla z novo produkcijo, ki združuje bogato glasbeno izročilo in na novo uglasbljene pesmi velikanov slovenske poezije, kot so Simon Gregorčič, Ivan Cankar, Oton Župančič, Lili Novy, Srečko Kosovel, Edvard Kocbek in številni drugi.

Na odru bodo z vami: Metod Banko (glas, zvočila), Klemen Bračko (violina), Rudi Bučar (glas, kitara), Sabina Cvilak (sopran), Janez Dovč (harmonika, elektronika), Klemen Kotar (saksofoni, flavta), Laura Krajnc (glas, violina), Kristijan Krajnčan (bobni, violončelo), Goran Krmac (tuba, bas, elektronika), Petra Vidmar (marimba, tolkala), Gregor Volk (glas, kitara), Tomaž Zevnik (klarineti, piščali) ter pevska skupina Maroltovke.

Spomni se, otrok, kako skrivnostno 
sta spojena narava in zgodovina sveta
in kako raznolika je vzmet duha 
pri slehernem ljudstvu na Zemlji.  
Edvard Kocbek / Lipicanci  

Glasbeniki Sounds of Slovenia, ki na odrih doma in po svetu predstavljajo ljudsko glasbo v modernih aranžmajih že vse od leta 2008, bodo tudi tokrat pripravili poseben program. Koncert bo priložnost za doživetje izbranih zvočnih pokrajin, v katerih se bodo prepletale akustične, vokalne in elektronske prvine, uglašene s sijajno svetlobno podobo. 

»Prava tradicija ni relikt preteklosti, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost,« meni ruski moderni skladatelj Igor Stravinski. »Tradicija je ohranjen napredek in napredek je nadaljevana tradicija,« je spoznal tudi Edvard Ravnikar, moderni arhitekt in avtor Cankarjevega doma. 

Pridružite se nam na tem posebnem dogodku ter doživite silvestrovo z glasbo, ki uglašuje preteklost, sedanjost in prihodnost ...

 

Nakup vstopnic

Janez Dovč & Sounds of Slovenia: Oj, ta noč, milobe polna*

31. dec. 19:00
Več terminov

23,00 | 26,00 | 30,00 | 34,00 EUR

21,00 | 24,00 | 27,00 | 31,00 EUR * Cene vstopnic s kozarcem penine ali brezalkoholne pijače

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI