Pretekli dogodek
22. okt. 2022 19:30

Josipa Lisac

Z velikim navdušenjem napovedujemo koncert ene največjih hrvaških glasbenic. 

Josipa Lisac je pevka z značilnim, osupljivim glasom in popolno interpretacijo. Z izjemnim pevskim darom, prefinjenim občutkom za odrski nastop in svojevrstnim glasbenim slogom je resnična diva, edinstveno prepoznavna ter priljubljena in visoko cenjena umetnica. 

Večkrat je prejela nagrado vokal godine, diskografsko nagrado porin in številne druge. Na bogati umetniški poti je pela v Zboru hrvaške radiotelevizije, v rock operi in bila zvezda rock glasbe, nastopala s svetovno znanimi velikani jazza, sodelovala v dveh ameriških filmih in v gledaliških predstavah v Sloveniji in na Hrvaškem. 

Josipa je svoj slog začela oblikovati v šestdesetih letih minulega stoletja z rock skupinama O'Hara in Zlatni akordi, odločilno pa je nanj vplivalo poznanstvo s priznanim rock'n'roll pevcem in skladateljem Karlom Metikošem. Njun prvi album Dnevnik jedne ljubavi (Dnevnik neke ljubezni) velja za kultnega, za enega glasbenih vrhuncev nekdanje Jugoslavije.

V Ljubljano se vrača po treh letih. Obarvala bo Ljubljansko jesen in občinstvo popeljala skozi veličasten, več kot petdesetletni drevored uspešne poti z izborom najlepših pesmi.   
 

Josipa Lisac

22. okt. 2022 19:30
22. okt. 2022 19:30
Več terminov

20,00 | 24,00 | 27,00 | 32,00 EUR

17,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI