Pretekli dogodek
12. okt. 2022 19:30

Julian Steckel, violončelo & Paul Rivinius, klavir

Program: 
Claude Debussy, Sonata za violončelo in klavir v d-molu
Francis Poulenc, Sonata za klavir in violončelo, FP 143 
*
Nadia Boulanger, Tri skladbe 
Cesar Franck, Sonata v A-duru (prir. za violončelo J. Delsart)

 

Analitična inteligenca in strastna predanost sta ključ v estetiki časa utemeljenih interpretacij Juliana Steckla, veterana koncertnih odrov in snemalnih studiev. Z značilno odprtim in zvenečim tonom ter s poglobljenostjo v organsko celovitost kompozicij se postavlja v vlogo mediatorja med skladateljevimi intencijami in pričakovanji občinstva. Zmagovalec številnih uglednih dogodkov, med njimi tekmovanj ARD, Pabla Casalsa in Rostropoviča ter Grand Prix Emanuela Feuermanna, že več kot desetletje navdušuje v izjemnem glasbenem partnerstvu s predanim komornim glasbenikom, pianistom Paulom Rivinusom. 

Z dvojno zgoščenko, posvečeno izključno francoskim skladateljem, sta nemška umetnika svojo naklonjenost francoski glasbeni dediščini izpovedala že pred leti, tokrat pa obljubljata še »live« različico: v objemu izvirnih, z individualno noto podčrtanih sonat Francka, Debussyja in Poulenca se skrivajo tri navdahnjene razpoloženjske skladbe Nadie Boulanger. 
 

Kot poustvarjalec vedno bolj zaupam svojemu notranjemu življenju in ga razpiram za poslušalce. Gre za ranljivost, ki te naredi močnejšega.
Julian Steckel
 

Julian Steckel in Paul Rivinius ne razočarata: s prekipevajočo svežino in energijo več kot nadoknadita morebitno zaletavost in manj okreten pristop. Njun Poulenc zaživi v prepričljivi svobodi in čutnosti, še zlasti v otožnem uvodu v finale, tu podanem z obiljem orgelske resonance.
Classical music

Julian Steckel, violončelo & Paul Rivinius, klavir

12. okt. 2022 19:30
12. okt. 2022 19:30
Več terminov

16,00 | 22,00 EUR

12,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

V sodelovanju s Cellofest Ljubljana  

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI